Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z Mechanikiem - Co robić?
Cześć, problem z mechanikiem i chciałem się poradzić. Mianowicie jakieś 2 miesiące temu zrobiłem swoim volvo c30 2010 r. 1.6 D dłuższą trasę (ok. 1500km). Po powrocie zauważyłem że właściwie nie mam oleju. Pod maską wszystko zasrane olejem, ciężko było stwierdzić skąd jest wyciek. Mechanik stwierdził że leje się z uszczelek więc wymienił uszczelki od kolektora, od pokrywy zaworów i podkładki od wtryskiwaczy i zapewnił że wszystko będzie już git. Za wszystko wziął 1200zł. Po przejechaniu jakichś 200km dosłownie to samo. Wróciłem i stwierdził że na 100% to pokrywa zaworów bo jest przechylona i to dlatego i znowu zapewnienia że teraz już nic się nie stanie. Mieli robić to w ramach gwarancji ale i tak policzył sobie 150zł za robociznę. Wymienił całą pokrywę i wziął ok 500zł. Zrobiłem ok 1200 km i problem ten sam. Znowu do niego wstawiłem samochód (zapewnił mnie że znów to będzie robione w ramach gwarancji). Pewnie na dniach zadzwoni i powie że do zrobienia jest to i tamto i znając życie będzie chciał jakieś pieniądze za samą robociznę + części. W tym tempie niedługo naprawy przerosną wartość samochodu. Mam robić awanturę że już nie dostaną pieniędzy i mają robić za darmo w ramach gwarancji (wtedy prawdopodobnie po prostu nic nie zrobią)? Powiedzieć żeby nie robili i zmienić mechanika? Straszyć prawnikiem (na którego mnie nie stać)? Dzwoniłem do innych mechaników i nawet temu mojemu mówiłem co od nich usłyszałem i na co jeszcze mogą zwrócić uwagę w tych naprawach. Niektórzy mechanicy też mówili że trochę lipa brac innego skoro ten sobie już nawkladał tam części nie wiadomo jakich i nie wiadomo skąd.
#motoryzacja #warsztat #samochody #mechanika #volvo
#oszukujo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim
1. Nietrafiona diagnoza
2. Nietrafiona diagnoza
3. Powiedzialbym ze w razie powstania JAKICHKOLWIEK kosztow prosze o wczesniejszy telefon, bo musze to skonsultowac z kolega. Jezeli dalej bedzie chcial kase to jechac do innego majstra, ten nie jest jedyny w okolicy.
  • Odpowiedz
W tym tempie niedługo naprawy przerosną wartość samochodu.

@mirko_anonim: Taki urok 15-20-letnich gruchotów, zwłaszcza jeśli nie jest się 1. / 2. właścicielem. Jak chcesz dalej zostać przy tym aucie, to proponuję odkładać 20 zł na każde przejechane 100 km na nieprzewidziane naprawy (oprócz regularnych, bieżących serwisów).
  • Odpowiedz