Wpis z mikrobloga

✨️ Kiedy rodzice chcą, abyś wrócił do byłej dziewczyny
Jest mi smutno. Z powodu moich rodziców. Przez 7 lat byłem z dziewczyną z mojej miejscowości (małe, 30-tysięczne miasto). Planowaliśmy ślub. Ona mnie zdradziła, oszukiwała, odkryłem to i skonfrontowałem z nią, z dnia na dzień mnie zostawiła. Przez rok dochodziłem do siebie, że życie mi się ułożyło. Dostałem stabilną pracę w urzędzie centralnym mającym przedstawicielstwo w naszej miejscowości (jak na tą okolicę to kokosy: średnia krajowa), po dziadkach z obu stron dostałem 2 domy - niewiele warte, ale po sprzedaży starczyło na kawalerkę w centrum mojej miejscowości, obok miejsca pracy. Zacząłem tinderować z dziewczynami z oddalonego o 30 km miasta wojewódzkiego i mieć jakieś sukcesy.

I nagle dowiedziałem się, że moja eks została źle potraktowana przez faceta, dla którego mnie zostawiła. Zaszła w ciążę, poroniła, a on ją od razu wtedy zostawił i powiedział coś w rodzaju "nie chcę mieć dzieci z wadliwą babą". Miejscowość mała, wszyscy się znają, więc szybko do mnie dotarło. I teraz powód mojego smutku i rozgoryczenia: rodzice podczas niedzielnego obiadu powiedzieli mi no wcześniej się wam nie ułożyła, ale Gabrysia to dobra dziewczyna, została okropnie potraktowana, zadzwoń do niej, może DA CI JESZCZE JEDNĄ SZANSĘ. Czujecie to? Ona mnie zdradziła i zostawiła, inny potraktował ją źle, a to ja mam prosić o szansę.

Kocham rodziców, szanuję ich, ale mają taką mentalność i nic z tym nie zrobię. Pokiwałem głową, zmieniłem temat, ale ból pozostał. Tym bardziej, że ciągle wracają do tego tematu i nieświadomie jątrzą. Nie proszę o rady, tylko chciałem się wygadać. Źle mi z tym, że ludzie którzy mnie kochają i których ja kocham mają takie podejście do swojego syna.

#zwiazki #vejt #rodzice

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przykre. Co mogę doradzić, to po prostu przyjmij do wiadomości i zaakceptuj, że Twój ojciec jest kukoldem, jak 90% bumerów i 80% wszystkich polskich mężczyzn. Matka jest po prostu głupia. Ale to nie są źli ludzie, jak sam napisałeś kochają Ciebie, a Ty ich. Po prostu mentalnie są ograniczeni i mają wpojone najgorsze polskie wzorce, przez które cierpią młodzi mężczyźni. Pomyśl, że i tak jesteś w świetnej sytuacji bo śmieci same się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zakładam, że zarzutka ale mam dziś off więc mogę sobie napisać. To jeśli znasz rodziców, jeśli wiesz, że mają stara mentalność itp to tak samo powinieneś wiedzieć, że w ich głowach oni chcą dobrze dla ciebie i tak świat postrzegają i widzą jak 50 lat temu za ich młodości. Przecież nie kieruje nimi nic innego. Oni się nie zmienia, bo tak zostali uformowani, są przekonani, że to dobre i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: możliwe ze starzy chcą dobrze choć są mentalnymi niewolnikami. z drugiej strony jest też bardziej egoistyczna opcja czyli że mają cię za nieudasa i obawiają się że inna cię nie zechcę, a oni nie będą mieli wnuków. trzecia opcja to taka ze ten szon owinął sobie twoich niezbyt rozgarniętych starych wokół palca i stąd tak za nią wzdychają, a twoje dobro mają trochę w dupie.

jak temat nie ucichnie
  • Odpowiedz
Cieszę się że znalazłeś ukojenie w pracy i rozwoju po rozstaniu nie wszyscy są na tyle silni i po drodze jeszcze popełniają błędy. Jedna rzecz która cię umocni to musisz wybaczyć byłej że jak kiedys przyjdzie do cb po bułkę to po ludzku dasz jej bułkę. Ale te wybaczenie to sam dla siebie nie dla niej aby być mocniejszy duchowo ona nie musi wiedzieć.
  • Odpowiedz
o dziadkach z obu stron dostałem 2 domy - niewiele warte, ale po sprzedaży starczyło na kawalerkę w centrum mojej miejscowości

@mirko_anonim: a to w tym wpisie nie chodzi o to?
  • Odpowiedz