Wpis z mikrobloga

#tinder #zwiazki #relacje
Ale to jest smutne, że faceci po tych różnych sytuacjach, które przeszli sami lub ich znajomi tak bardzo nie ufają płci przeciwnej. Smutne ale też uzasadnione, często kobity potrafią bardziej zniszczyć faceta niż na odwrót.
Btw napisałem tam że trzeba szukać pewności w drugiej osobie, nie patrząc tylko na odczucia wizualne
Szychasekk - #tinder #zwiazki #relacje
Ale to jest smutne, że faceci po tych różnych ...

źródło: IMG_3958

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szychasekk: Nigdy nie było zaufania. Było społeczeństwo, prawo i prawo boskie, które dawało poduszkę bezpieczeństwa, dlatego śluby były kościelne i tak bardzo tego się trzymano. To była realna ceremonia z obopólnym cyrografem.

Kiedyś jak niewiasta zdradziła, to nie wychodziła z tego cało, co dawało poduszkę bezpieczeństwa, że niewiasta tego robić nie będzie.

Dzisiaj ślub to tylko MNOŻNIK niebezpieczeństwa, które już jest ekstremalne, bo wszelkie bezpieczniki i odpowiedzialność z kobiet zostały całkowicie zdjęte.
  • Odpowiedz
@Szychasekk: Na zaufanie trzeba sobie zapracować, człowieka(w tym kobietę) poznaje się i weryfikuje w trudnych sytuacjach - to jest wstęp do związku. Kiedyś byłem głupi i nie stosowałem się do tego. Dziś mam byłą żonę i odzyskuje życie.
  • Odpowiedz
Niezależnie od tego czy jesteś straumatyzowany, czy nie - NIGDY NIE MASZ PEWNOŚCI.
I to jest normalne.
Dlatego związki buduje się na zaufaniu.

I wchodząc w związek szukasz tego co świadczy że tej osobie możesz zaufać i tego co świadczy o tym, że zaufać nie możesz. Ale zawsze jest ryzyko.
  • Odpowiedz
@Szychasekk: "Żadna nie daje gwarancji" i "Ona nie jest Twoja, po prostu jest Twoja kolej" to raczej teksty osób, które w życiu nie miały do czynienia z jakąkolwiek poważną relacją. W każdym zbiorze znajdą się jednostki, które odbierane są jako te, które negatywnie wpływają na odbiór całego zbioru. Ale to nie tak, że wszystkie kobiety na świecie są tak samo podłe i złe. Może warto się zastanowić w jakich kręgach
  • Odpowiedz
@Szychasekk

to jest smutne, że faceci po tych różnych sytuacjach, które przeszli sami lub ich znajomi tak bardzo nie ufają płci przeciwnej.

Ja to raczej nie rozumiem, dlaczego mieliby ufać z założenia, biorąc pod uwagę statystyki i dowody anegdotyczne. Większości mężczyzn zwyczajnie nie opłacają się dziś stałe, formalne związki, bo albo są na nie za dobrzy, albo za słabi — i to kobiety tak to ułożyły.

Jeśli zestawisz to z faktem,
  • Odpowiedz
Przy okazji niewiasta wnosiła wiano i rodziła dzieci.

@kupkesobieciagne: i w dniu slubu byla DZIEWICA czyli miales 2 pewnosci

1. Nie spijasz spermy po innym facecie
2. Dzieci sa TWOJE a nie jakiegos lokalnego przystojniaka
  • Odpowiedz