Wpis z mikrobloga

Najgorsze jest jak masz tak jak ja, że nawet jak wiesz w co inwestować kasę, ale zarabiasz w okolicach minimum egzystencjalnego to możesz sobie tymi inwestycjami dupę podetrzeć.

Ja z kolegami mamy fajny zwrot, ale tylko procentowo. Kwotowo jest do d--y. Żeby coś zdziałać to kapitał na start musiałby być przesunięty o jedno zero.

Albo trafić w jakieś g---o które spekulacyjnie urośnie o 10 tysięcy procent, ale to się prawie nigdy nie udaje.

Nawet z tych j------h CFD to niby jakiś tam zysk mam. No, ale jak leciało to była rzeźnia i rozpaczliwe bronienie się, a jak rośnie to też wcale nie tak fajnie, bo swapy zeżarły już sporo zysku, tu spreadzik jeszcze, a tu jeden ci zdechnie i popsuje zwrot i tak to jest.

Marne to życie.

#gielda #kryptowaluty #inwestowanie #xtb #meczennicyxtb #cfd
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja z kolegami mamy fajny zwrot, ale tylko procentowo. Kwotowo jest do d--y. Żeby coś zdziałać to kapitał na start musiałby być przesunięty o jedno zero.

@MakiawelicznyAltruista: e-e.
Jeśli faktycznie masz takie fajne zwroty procentowo i nie w jednym miesiącu, tylko stale, to przecież całkiem szybko ci się to dodatkowe zero pojawi.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: Nie bez powodu dalem zdrowie na pierwszym miejscuz adhd jest p--------a choroba, ale tez jesli jestes swiadomy jej posiadania to tym bardziej ciezko bedzie ci oddzielic emocje od inwestowania.

Btw sa leki na adhd, tylko mniej lub bardziej skuteczne zaleznie od osoby, warto iść spróbować jak nie brales, no niektórym odmieniaja zycie.

A co do programowania/ kopania łopata to na pracach fizycznych pod własnym szyldem tez z czasem da rade
  • Odpowiedz
@jegertilbake: @innv Ja mam ADHD i jeszcze pojawiły się problemy ze snem ze strachu, że mi dojebią w pracy długie, żmudne i nudne zadania przy kompie. Tabelki na 1000 wierszy, prezentacje, spisy itd.

Nie mam dużo roboty, ale to jest korpo i pojawia się od jakiegoś czasu takie piekło, że trzeba zrobić długie, umysłowe w c--j nudne zadanie i ja nienawidzę czegoś takiego.

Gdyby nie to, że moja różowa
  • Odpowiedz
Ja z kolegami mamy fajny zwrot, ale tylko procentowo.

@MakiawelicznyAltruista: Co to znaczy fajny zwrot? 10% rocznie to nie jest "fajny" zwrot, a 10%/mc to z każdej kasy w końcu coś uzbierasz.

każda koleżanka, ciotka itd jej p-------ć, że "co ty dalej z tym robolem, rzuć
  • Odpowiedz
@banciur: dobry to co sie przejmujesz procent skladany zalatwi sprawe.

Ten niby 8 cud swiata od Einsteina co matymatycznie sie nie sklada? Co jesli za rok bedzie korekta a chlop nie bedzie mial z czego pokryc straty? Plus jak ma dzialac % skladany jak bedzie mial akcje ktorych nie sprzeda?
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: zawsze jest jakieś rozwiązanie. W twoim przypadku jeżeli jesteś skuteczny w tym co robisz A nie masz kapitału to powinieneś skorzystać z kont fundowanych na przykład ftmo. Jest kilka warunków które musisz spełnić na przykład nie możesz przekroczyć spadku kapitału o 10%, lub 5% w ciągu jednej doby. Plusem jest to że możesz obracać kapitałem rzędu 10000 do 5000000 zł i czerpać z tego korzyści dochodzące do 90% z
  • Odpowiedz