Wpis z mikrobloga

✨️ Radość z nowej drogi kariery w medycynie
Mirki pijcie ze mną kompot, dostałem się oficjalnie na lekarski, papiery złożone, po 6 latach pracy jako #programista15k w #korposwiat. Widząc ten k--------k niesamowicie się cieszę, że po tych 6 latach, z czego pewnie 2 pierwszych niełatwych, będę mógł kosić po 350 zł za 10-minutową wizytę, do tego pewna praca i możliwość koszenia grubego szmalcu aż do śmierci, bez ciągłego dokształcania się jak w IT i bez poniżających procesów rekrutacyjnych
#chwalesie #lekarski #pracait #medycyna

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

lekarz "bez ciągłego dokształcania się". Ktoś mu powie?

@pozdroxxx666: to zostanie rodzinnym / POZ i będzie mógł wypisywać skierowania lub 5 leków na krzyż dopóki ktoś nie padnie przez tę ignorancję ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: chyba kpisz, każda rekrutująca osoba po latach przy wódce opowiada że to była najlepsza rozmowa w jego życiu. A nie jestem
Rekruterem. Po prostu nie zadaje bzdurnych akademickich pytań.

Choć sam chadzajac na rozmowy muszę się powstrzymywać jak ktoś mnie pyta o rekurencje, sortowanie albo co to jest obiekt.
  • Odpowiedz
@Jomasoo: nigdzie nie zrobisz dużej kasy bez profesjonalizmu, a nie da się ukryć, że w tej branży to dużą jego częścią jest dobre traktowanie pacjenta. OP raczej nie ma głowy w dupie, więc wie na co się pisze
  • Odpowiedz
to jest szansa że teraz lekarski p--------e

@Jednorybek: w USA teraz tak się dzieje

spółki medyczne mają bardzo słabe wyniki na giełdzie i lecą zwolnienia lekarzy i pielęgniarek

w Polsce póki co są bardziej bezpieczni, ale kto to wie jak będzie za kilka lat
  • Odpowiedz