Wpis z mikrobloga

Zepsuła mi się pralka.
Byłem obejrzec pare modeli I trafiłem na pralko-suszarkę Whirpool w cenie 1700 zl.

Nigdy nie miałem pralko suszarki. Zawsze zwykła pralka. Jest jakis powód dlaczego miałbym kupić tylko pralkę zamiast pralko-suszarki? W sensie mam się spodziewać jakiś negatywnych skutków że kupię pralko-suszarkę zamiast pralki?
Jak nie to to mam na oku pralkę Candy za 1300 zl ż jakimiś funcjami odświeżania parą, automatyczny dobieranie wody wg kilogramow lub Electrolux za 1450 zl.

#pytaniedoeksperta #pralka #agd #mieszkanie
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Winogrona8Oliwki: Mi dużo prądu w---------a i dla mnie było za mało miejsca na pranie. W sensie w zwykłej suszarce zmieszcze np dwa prania, a w tym wynalazku tylko jedno. No i ubrania po tym jakieś dziwne były
  • Odpowiedz
@Uuroboros:

nie kupuj suszarki bębnowej, zniszczysz sobie ubrania

xD
Nie mówię, żeby tam wrzucać kaszmirowe swetry czy wełniane szale, ale ogromna większość ubrań się do suszarki
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: nie kupuj 2w1 bo do suszenia będziesz musiał wyciągać część prania - jak masz pralkę np. 8kg to suszarkę musisz mieć większą. 2w1 jest droższa i ta część która służy do podgrzewania szybciej się psuje.
  • Odpowiedz
To się tyczy suszarek starego typu, które grzały dużo bardziej od współczesnych.

@PanKapibara: Co znaczy od wspolczesnych? Bo nie zamierzam kupowac pralki z pompą ciepla za 3500 zl.
Ma czujnik wilgotności.
  • Odpowiedz
będziesz musiał wyciągać część prania

@Ruotian: To wiem i mi akurat nie przeszkadza, bo teraz muszę wyciągnąć całe pranie żeby je rozwiesić :)

2w1 jest
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: jak masz taką możliwość to kup sobie normalna pralkę i oddzielnie suszarkę (pamiętaj większy bęben niż pralka). Chodziło o mi o pompę ciepła, że w tych 2w1 są bardzo słabe i szybko się psują.
  • Odpowiedz
@PanKapibara: Ale to pralko suszarka. Bo przede wszystkim to mi się pralka zepsuła i muszę mieć nowa do paru dni ()
Zamówiłem jeszcze cześć do starej pralki bo z sztuczna inteligencja pomierzyłem miernikiem co się dalo, i jak nowa cześć nie pomoże to odsyłam i do sklepu po cała nową, bo fachowca nawet nie opłaca się wzywać skoro chca 50 zl za przyjazd i 100 za
  • Odpowiedz
Jak nie masz miejsca to suszarkę spokojnie możesz postawić na pralce.

@galonim: Większość ludzi nie ma miejsca aby postawić suszarkę na pralce...
  • Odpowiedz
Większość ludzi nie ma miejsca aby postawić suszarkę na pralce...

@r5678: Potwierdzam. Na pralką mam polki. Moglbym kombinowac co z tymi polkami i gdzie jest przenies w lazience 2 na 1.5m ze zlewem, wanną, lustrem, koszem na pranie, kaloryferem i szunarami do wieszania prania (ubikacja osobno uff).
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: ja mam kaloryfer, który i tak był przeniesiony na górę po to aby zmieściła się pralka, plus zasłaniałaby okno, poza tym pralka służy też jako półka/stoik
  • Odpowiedz
poza tym pralka służy też jako półka/stoik

@r5678: Dokladnie u mnie tez. Stawianie na tym suszarki pozbawia mnie jakiegokolwiek blatu w lazience.
Gdybym chcial suszarke, musze przenies polke smiesznie wysoko lub kupic jakas bardzo podluznaa i waską. Teoretycznie mozliwe, ale zaczyna byc nasrane.
  • Odpowiedz