Aktywne Wpisy
pieknylowca +76
Uwielbiam to romantyzowanie kuchni polskiej jako nadkuchni kiedy prawda jest taka że ona jest średnio dobra a na pewno niezdrowa - przeładowana słabej jakości tłuszczami w formie oleju rzepakowego i węglami - nam to może smakować bo to dla nas jest comfort food tak jak dla innych hakarl. Tak, Amerykanin mający dostęp do każdej kuchni świata w jednym mieście będzie się rozplywal nad kawałkiem wieprzowiny podłej jakosci, suchymi ziemniakami i kapustą bo
źródło: 1000005976
Pobierz
nowszyja +267
Przerażają mnie wpisu kukoldów na twitterze odnośnie afery z tablicami alimentacyjnymi. Argumenty w stylu "wystarczy nie odchodzić od dzieci", albo "wystarczy być dobrym mężem", tak jakby kobiety nigdy nie były odpowiedzialne za rozpad małżeństw. Nawet widziałem argument, że to pomoże dzietności, bo wpływa na zabezpieczanie kobiet xD Z pewnością facecie będą się decydowali na robienie dzieci, gdy w razie rozwodu po opłaceniu alimentów zostanie im 500 pln na życie.
Zresztą już teraz
Zresztą już teraz

Byłem obejrzec pare modeli I trafiłem na pralko-suszarkę Whirpool w cenie 1700 zl.
Nigdy nie miałem pralko suszarki. Zawsze zwykła pralka. Jest jakis powód dlaczego miałbym kupić tylko pralkę zamiast pralko-suszarki? W sensie mam się spodziewać jakiś negatywnych skutków że kupię pralko-suszarkę zamiast pralki?
Jak nie to to mam na oku pralkę Candy za 1300 zl ż jakimiś funcjami odświeżania parą, automatyczny dobieranie wody wg kilogramow lub Electrolux za 1450 zl.
#pytaniedoeksperta #pralka #agd #mieszkanie
xD
Nie mówię, żeby tam wrzucać kaszmirowe swetry czy wełniane szale, ale ogromna większość ubrań się do suszarki
@PanKapibara: Co znaczy od wspolczesnych? Bo nie zamierzam kupowac pralki z pompą ciepla za 3500 zl.
Ma czujnik wilgotności.
@Ruotian: To wiem i mi akurat nie przeszkadza, bo teraz muszę wyciągnąć całe pranie żeby je rozwiesić :)
Zamówiłem jeszcze cześć do starej pralki bo z sztuczna inteligencja pomierzyłem miernikiem co się dalo, i jak nowa cześć nie pomoże to odsyłam i do sklepu po cała nową, bo fachowca nawet nie opłaca się wzywać skoro chca 50 zl za przyjazd i 100 za
@Winogrona8Oliwki: a suszarki bez pompy ciepła nie mają sensu.
Ponoć bez pompy ciepła trochę chujnia suszarka, bo rzeczy śmierdzą gumą po suszeniu no i ogólnie gorzej suszy.
Na necie wszyscy atakują aby koniecznie brać 2 sprzęty osobne, ale kto ma na to miejsce
Dobra dzieki Wam za odpowiedzi. Podjąłem decyzję że kupię zwykła pralkę, bo to mi jest najbardziej potrzebne, a suszarkę... moze dokupię kiedys.
@Winogrona8Oliwki bardzo dobra decyzja
@galonim: Większość ludzi nie ma miejsca aby postawić suszarkę na pralce...
@r5678: Potwierdzam. Na pralką mam polki. Moglbym kombinowac co z tymi polkami i gdzie jest przenies w lazience 2 na 1.5m ze zlewem, wanną, lustrem, koszem na pranie, kaloryferem i szunarami do wieszania prania (ubikacja osobno uff).
@r5678: Dokladnie u mnie tez. Stawianie na tym suszarki pozbawia mnie jakiegokolwiek blatu w lazience.
Gdybym chcial suszarke, musze przenies polke smiesznie wysoko lub kupic jakas bardzo podluznaa i waską. Teoretycznie mozliwe, ale zaczyna byc nasrane.
@PoteznaBorowka: kto pierze w nocy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)