Wpis z mikrobloga

Zepsuła mi się pralka.
Byłem obejrzec pare modeli I trafiłem na pralko-suszarkę Whirpool w cenie 1700 zl.

Nigdy nie miałem pralko suszarki. Zawsze zwykła pralka. Jest jakis powód dlaczego miałbym kupić tylko pralkę zamiast pralko-suszarki? W sensie mam się spodziewać jakiś negatywnych skutków że kupię pralko-suszarkę zamiast pralki?
Jak nie to to mam na oku pralkę Candy za 1300 zl ż jakimiś funcjami odświeżania parą, automatyczny dobieranie wody wg kilogramow lub Electrolux za 1450 zl.

#pytaniedoeksperta #pralka #agd #mieszkanie
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uuroboros:

nie kupuj suszarki bębnowej, zniszczysz sobie ubrania

xD
Nie mówię, żeby tam wrzucać kaszmirowe swetry czy wełniane szale, ale ogromna większość ubrań się do suszarki
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: nie kupuj 2w1 bo do suszenia będziesz musiał wyciągać część prania - jak masz pralkę np. 8kg to suszarkę musisz mieć większą. 2w1 jest droższa i ta część która służy do podgrzewania szybciej się psuje.
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: jak masz taką możliwość to kup sobie normalna pralkę i oddzielnie suszarkę (pamiętaj większy bęben niż pralka). Chodziło o mi o pompę ciepła, że w tych 2w1 są bardzo słabe i szybko się psują.
  • Odpowiedz
@PanKapibara: Ale to pralko suszarka. Bo przede wszystkim to mi się pralka zepsuła i muszę mieć nowa do paru dni ()
Zamówiłem jeszcze cześć do starej pralki bo z sztuczna inteligencja pomierzyłem miernikiem co się dalo, i jak nowa cześć nie pomoże to odsyłam i do sklepu po cała nową, bo fachowca nawet nie opłaca się wzywać skoro chca 50 zl za przyjazd i 100 za
  • Odpowiedz
@Winogrona8Oliwki: kupując 2w1 muszą za daną cenę wrzucić więcej sprzętu do środka, czyli rolę pralki pewnie będzie robić trochę gorzej niż sama pralka za 1700zl.

Ponoć bez pompy ciepła trochę chujnia suszarka, bo rzeczy śmierdzą gumą po suszeniu no i ogólnie gorzej suszy.

Na necie wszyscy atakują aby koniecznie brać 2 sprzęty osobne, ale kto ma na to miejsce
  • Odpowiedz
Jak nie masz miejsca to suszarkę spokojnie możesz postawić na pralce.

@galonim: Większość ludzi nie ma miejsca aby postawić suszarkę na pralce...
  • Odpowiedz
Większość ludzi nie ma miejsca aby postawić suszarkę na pralce...

@r5678: Potwierdzam. Na pralką mam polki. Moglbym kombinowac co z tymi polkami i gdzie jest przenies w lazience 2 na 1.5m ze zlewem, wanną, lustrem, koszem na pranie, kaloryferem i szunarami do wieszania prania (ubikacja osobno uff).
  • Odpowiedz
poza tym pralka służy też jako półka/stoik

@r5678: Dokladnie u mnie tez. Stawianie na tym suszarki pozbawia mnie jakiegokolwiek blatu w lazience.
Gdybym chcial suszarke, musze przenies polke smiesznie wysoko lub kupic jakas bardzo podluznaa i waską. Teoretycznie mozliwe, ale zaczyna byc nasrane.
  • Odpowiedz