Aktywne Wpisy

arinkao +2
Zastanawiam sie nad nowym kontem bankowym w Bank Pekao (z żubrem), po kilkunastu latach opuszczam Alior za wysokie ceny prowadzenia ROR i za kartę, w sumie 22zł.
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
źródło: Bez nazwy
Pobierz
źródło: 1000005257
Pobierz

Cześć, mam niefajną sytuację w związku. Przeprowadziłem się do Warszawy za pracą z Trójmiasta. Jestem młodym chłopakiem, który zaraz kończy studia. Mam dziewczynę w mieście wojewódzkim, która skończyła tam stomatologie. Dzieli nas około 1h/1.5h pociągiem. Przeprowadzając się do Warszawy — nie miałem tutaj znajomych, bo całe moje życie towarzyskie było w Trójmieście. Za przeprowadzką stało również to, że będę miał do mojej dziewczyny bliżej niż z Trójmiasta (wówczas było to ok 4-5h). Zdążyłem złapać w pracy kilka bliższych znajomości i jedziemy niedługo na citybreak na wakacje, wiec nawet spoko.
Odkąd pamiętam, narracja mojej dziewczyny była taka, że ona jest ok na zamieszkanie w Warszawie, będzie miała dobry dojazd do gabinetu swojej mamy, miasto jej odpowiada, kilku bliskich znajomych tutaj ma. Tym się kierowałem i to poniekąd dyktowało moje decyzje o przeprowadzce, motywowało do działania itp. Ale jej narracja się zmieniła.
Postanowiła zostać na specjalizację, w mieście, w którym studiowała (ja nigdy nie chciałem się tam przeprowadzić i jasno jej komunikowałem, jej decyzja zmieniła się po 5 latach mieszkania tam i po 3 latach naszego związku). Rozmawialiśmy niejednokrotnie na ten temat i zawsze kończyło się to na zasadzie, jak chcesz to się dostosuj, jak nie to nie. Gdy dochodzi do dyskusji, które miasto do życia jest lepsze - to mamy takie same argumenty. Mnie zależy na rozwoju w Warszawie (w perspektywie kilku lat będę zarabiał więcej niż stomatolog, teraz tez zarabiam więcej niż ona). Czuje się oszukany, bo cały czas powtarzała jak bardzo nienawidzi tego miasta, jest brzydkie i nie chce tam byc, a teraz ustawia sobie całe życie pod te miasto i pod narracje, że ja sie przeprowadzę. Cały nasz związek jest na odległośc (pochodzimy z tego samego miasta). Bardzo dużo razem przeżyliśmy, zżyliśmy się, znamy swoje przyzwczajenia i rozne glupie upodobania. Gdy odwiedzam ją, mam caly czas w glowie to, ze mnie 'oszukala' i w głębi serca nie chce tam sie przeprowadzać, co powoduje, że nie potrafie sie do niej zblizyc fizycznie tak jak dawniej.
Moje najblizsze grono znajomych jest w Trojmiescie, mam tam tez siostre, ktora zalozyla swoja rodzine i ma dwojke dzieci. Znam tamte okolice i bylo mi ok. Z praca jest gorzej na poczatku w moim zawodzie, ale wydaje mi sie ze to kwestia jeszcze około roku, az zdobędę uprawnienia i bede czuł sie o wiele pewniej.
Boje sie, ze jesli przeprowadze sie do dziewczyny bede mial poczucie ze zyje nie tak jak chce i robie to dla niej, bez uwzgledniania mojej dosc duzej potrzeby + rozpoczynanie trzeci raz praktycznie od nowa w trzecim mieście.
Boje sie ze jesli wroce do Trojmiasta, to strace poniekad szanse na rozwoj w Warszawie (ale zyskam kilku najblizszych znajomych na miejscu, siostre z jej rodzina, moi rodzice tez maja tam blizej, - strace wymarzona prace z dobrymi zarobkami)
A jesli zostane w Warszawie, to boje sie ze bede mial poczucie ze stracilem dotychczasowa milosc zycia, zostawie Trójmiasto i wiem ze raczej rodzina nie bedzie mnie tak czesto odwiedzac + bede sam majac prace i ludzi z pracy).
Będę wdzięczny za komentarz osoby z boku, co byscie zrobili na moim miejscu....
#problem #zwiazek #rozowypasek #niebieskipasek #przeprowadzka #samotnosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@Pan_Slon - dzięki za opinie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: no masz odpowiedź. generalnie ludzie zmieniają poglądy i plany, zwłaszcza, jak są młodzi. ona je zmieniła. ty nie chcesz. zaakceptuj to i idź dalej.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
I dalej nie ma sensu czytać ( ͡° ͜ʖ ͡°)