Aktywne Wpisy
czarrny +5
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +178
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Kombinowałem z AI jak zoptymalizować portfel dywidendowy pod limit debetowy jaki mam na koncie maklerskim. Wyszedł mi kalkulator z prognozami wzrostu, reinwestycją dywidend i pseudo-live(update raz na 24h) kursami walut. W efekcie jest kalkulator, changelog, roadmapa i dużo wykresów i tabel. Całość stworzona vibe'ując z Claudem, chyba ani linijki z palca nie było utworzonej.
Tech stack to: react z tailwindem więc chyba to co jest teraz na modzie. Są ważne feature'y takie jak light/dark theme.
Jestem normalnie backend developerem i jak na pierwszy czysto frontowy projekt myślę, ze wyszło całkiem funkcjonalnie.
Chętnie przyjmę feedback i propozycje dla jakiś kolejnych funkcjonalności jakby komuś się spodobał pomysł. W najbliższym czasie będę chciał dodać własny backend, który będzie serwował live kursy walut, wartości akcji i historię dywidend (Na razie trzeba to dodawać z palca)
Link: https://dywidenciarz.pl/
#finanse #gielda #inwestycje #dywidenda #aplikacje #technologia #programowanie #programista15k #claude #chatgpt
Docelowo ma to narzędzie umożliwić kreowanie strategii na różne okresy inwestycji -> przykładowo inna alokacja