Wpis z mikrobloga

Cześć,

Kombinowałem z AI jak zoptymalizować portfel dywidendowy pod limit debetowy jaki mam na koncie maklerskim. Wyszedł mi kalkulator z prognozami wzrostu, reinwestycją dywidend i pseudo-live(update raz na 24h) kursami walut. W efekcie jest kalkulator, changelog, roadmapa i dużo wykresów i tabel. Całość stworzona vibe'ując z Claudem, chyba ani linijki z palca nie było utworzonej.

Tech stack to: react z tailwindem więc chyba to co jest teraz na modzie. Są ważne feature'y takie jak light/dark theme.
Jestem normalnie backend developerem i jak na pierwszy czysto frontowy projekt myślę, ze wyszło całkiem funkcjonalnie.

Chętnie przyjmę feedback i propozycje dla jakiś kolejnych funkcjonalności jakby komuś się spodobał pomysł. W najbliższym czasie będę chciał dodać własny backend, który będzie serwował live kursy walut, wartości akcji i historię dywidend (Na razie trzeba to dodawać z palca)

Link: https://dywidenciarz.pl/
#finanse #gielda #inwestycje #dywidenda #aplikacje #technologia #programowanie #programista15k #claude #chatgpt
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mleecz: którym Sonnetem klikałeś - 3.7 czy 4? NBP ma rest API do kursów walut za darmo - możesz robić niemal ciągły update. Ile kosztowała Cie domena?
  • Odpowiedz
  • 0
@smieszek321: dzięki, na taki feedback liczyłem najbardziej. Przerobiłem stronę główną i to co było wcześniej na niej to był mój symulator reinwestowania dywidend poprzez utrzymanie % alokacji w różnych stockach -> Teraz został wyjęty jako osobny symulator i dostał opis jak i do czego służy oraz pojawiła się możliwość zwykłego przeliczenia dywidend na pierwszym ekranie.

Docelowo ma to narzędzie umożliwić kreowanie strategii na różne okresy inwestycji -> przykładowo inna alokacja
  • Odpowiedz