Aktywne Wpisy

bArrek +147
Do j-----j pracy jutro

karolina-oska +68
#rolnikszukazony
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta

Pierwszy dylemat to model finansowania:
A. Leasing--> większy odpis podatkowy, ale za to gorszy cash flow, zostaje z autem na dłużej a niewiadomo jak ten rynek za 8--10 lat bbędzie wyglądął. Z drugiej strony, nawet jeśli za te 8 lat auto będzie warte równe zero, to i tak nie stracę aż tak dużo.
B: najem -->tanio, można potestować, ale z drugiej storny za 3 lata zostaje z niczym a wtedy przydałoby się wymienić kombi na coś większego.
Model:
Tutaj tu już rollercoaster, ogólnie staram się być finansowo roztropny, ale nie chowam każdej złotówki w skarpętę i jak mam wydać na coiś 100k, to chciałbym żeby dawało trochę radości:
A: Urzekło mnie Renault 5, ale to jest straszny maluch. Pies już nie wejdzie a wożenie dwójki dzieci do przedszkoli to może być gimnastyka. Z drugiej storny większa szansa na znalezienie miejsca parkingowego w centrum.
B: Hyundai Kona xD. Skrajnie różne auta, ale cenowo są bardzo podobne. Z miejsca Kona stałaby się pierwszym autem w domu, bo obecna Corolla to nawet nie wiem czy jest przstronniejsza i nie przejawia innych zalet.. Auto mnie w ogóle nie jara, ale żonie wydaje się do bólu rozsądne.
Jeśli chodzi o najem to rozważam jakiegoś Stellantisa za grosze (208, Corsa, c3) ale to typowo na 3 lata.
Gdybym miał czas, to poczekałbym na coś pośredniego (Cupra Raval) ale nie mam tego komfortu. Co wybralibyście na moim miejscu?
Uprzedzając, to używane benzynowe mnie nie interesuje, nadwyżka energii z paneli jest.
#samochody #ev #samochodyelektryczne #pytanie
To może 4?
A jak z większych może Elroq? Skoda nie ma dobrych ofert?
Elroq za 140/50 to prawie golas i ten sam dylemat co Kona. Miał być mały mieszczuch a kończę z 4,5 m autem.
Ale brałeś po uwagę, że tam są standardowo duże rabaty? VAG w ogóle mimo rekordowej sprzedaży ciśnie mocno. Za 150k powinieneś dostać 60 Sportline albo 85 Clever.
Bo sam wspomniałeś Konę i mówisz że pies się nie zmieści. W segmencie B jest w czym wybierać ale bagażników to nie będzie
@PiotrFr ciężko to wytłumaczyć, chciałbym coś na tyle małego że łatwo będzie to wcisnąć w centrum a na tyle przestronnego, że zmieści się kontener z psem (70x50x50) więc 300 litrów wystarczy . Wymiary skody epiq brzmią sensownie. Przy elroq i konie wiem, że 95% czasu to będzie główne auto a Corolla będzie
Albo Puma. Wbrew pozorom udała się ta konwersja im. I ford ma teraz też potrzebę sprzedaży EV
@PiotrFr: Dzięki za tę propozycje, bo w sumie mi umknął. Zasadniczo to idealnie wszystkie warunki spełnia Grande Panda, ale
- bałbym się
Tak było parę lat temu, ale od tego czasu nie robili nic i już
Jak szukasz czegoś małego to stellantis ma obecnie dziekie promocje na swoje auta. @OptiFinance ostatnio sie chwalił kalkulacją za 100zl na 600e chyba.
źródło: obraz
Pobierz@JC97: ale to chyba z Frod ambassador?
jakie wyposażenie celujesz? Mam przyzwoite oferty na Techno, ale jak chce się to auto to chce się je mieć w Iconicu. Klatka psa nie wejdzie. Jazda z kontenerem to stały element
Nie wiem, to dla żony, ale teraz raczej będzie
źródło: 1000022508
Pobierz@pokey: No tak, a to źle?