Wpis z mikrobloga

Hejo Mirki i Mirabelki!
Przychodzę do was z dość nietypowa prośbą. Z niebieskim szukamy miejsca do życia w Polsce. Tak, wiem wiem w Polsce nie ma takiego miejsca :D ale jednak szukamy. W jakich miejscowościach żyje wam się dobrze? Nakreślę sytuację, 2+2+2 ( ja i niebieski, jeden bombek plus drugi w drodze i dwa koty). Szukamy miejsca, gdzie nie będzie to kompletne zadupie, gdzie będą żłobki i przedszkola, weterynarz i jakaś służba zdrowia. Nie ukrywam, że nie chcemy już chowu klatkowego, marzy nam się mieszkanie w domku. Prace tam znajdziemy ale nie wiemy gdzie. Aktualnie jesteśmy nad Warszawą. Ceny domow- kosmos. Myślimy może o #opole , #bydgoszcz , #torun okolice #warszawa też wchodzą w grę.
Wiem że moje poprzednie posty tego się ciągle tyczą, ciągle badam grunt i nie poddaje się w szukaniu. ;p
W #lodz już mieszkaliśmy i tam są nasze korzenie. #podlasie dziękujemy ;p też mieszkaliśmy przez chwilę. #kiciochpyta , #pytanie #niewiemjaktootagowac

Chcemy gdzieś się osiedlic ale no kurde na razie nie mamy dobrego cela.

Dzięki za odpowiedzi !!
Ps. Kotek dla atencji
Szuruburupomarancze - Hejo Mirki i Mirabelki!
Przychodzę do was z dość nietypowa proś...

źródło: IMG_20250719_103041

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szuruburupomarancze: ja jestem w trakcie przesiadki z powiatowego do Bydgoszczy, jest to największe miasto w kraju z najtańszymi nieruchomościami, dominujące jeżeli chodzi o pracę i przemysł w całym regionie między Poznaniem a Gdańskiem, oprócz tego opera, lotnisko, duże sklepy, 3 uniwerki (patrzę na to pod kątem II stopnia zaocznie, ale jak ktoś ma dzieci to da się je tam wykształcić na lekarza, prawnika, inżyniera itd.), co mnie uderzyło to to,
  • Odpowiedz
@gwda: W Polsce wszyscy wiedzą że Bydgoszcz i Toruń, są ze sobą bardzo zaprzyjaźnione.
Dlatego ten urząd został tam przeniesiony, żeby mieszkańcy mogli sie częściej odwiedzać i parować, rozmawiać o wspólnej przyszłości ;)
  • Odpowiedz
@gwda: nie pozostaje mi nic innego jak wybrać się w podróż w stronę słonecznej Bydgoszczy :) chyba się jednak w przyszłym roku przeprowadzimy bo jednak tu mam lekarzy i znany oddział położniczy. Może do tego czasu wpadnie jakaś cud oferta kupna domu. Chociaż wiadomo że do samej Bydgoszczy zapewne się nie wprowadzimy tylko na obrzeża. A jak tam w ogóle obrzeża miasta? Wiesz coś może ?
  • Odpowiedz