Wpis z mikrobloga

Hejo Mirki i Mirabelki!
Przychodzę do was z dość nietypowa prośbą. Z niebieskim szukamy miejsca do życia w Polsce. Tak, wiem wiem w Polsce nie ma takiego miejsca :D ale jednak szukamy. W jakich miejscowościach żyje wam się dobrze? Nakreślę sytuację, 2+2+2 ( ja i niebieski, jeden bombek plus drugi w drodze i dwa koty). Szukamy miejsca, gdzie nie będzie to kompletne zadupie, gdzie będą żłobki i przedszkola, weterynarz i jakaś służba zdrowia. Nie ukrywam, że nie chcemy już chowu klatkowego, marzy nam się mieszkanie w domku. Prace tam znajdziemy ale nie wiemy gdzie. Aktualnie jesteśmy nad Warszawą. Ceny domow- kosmos. Myślimy może o #opole , #bydgoszcz , #torun okolice #warszawa też wchodzą w grę.
Wiem że moje poprzednie posty tego się ciągle tyczą, ciągle badam grunt i nie poddaje się w szukaniu. ;p
W #lodz już mieszkaliśmy i tam są nasze korzenie. #podlasie dziękujemy ;p też mieszkaliśmy przez chwilę. #kiciochpyta , #pytanie #niewiemjaktootagowac

Chcemy gdzieś się osiedlic ale no kurde na razie nie mamy dobrego cela.

Dzięki za odpowiedzi !!
Ps. Kotek dla atencji
Szuruburupomarancze - Hejo Mirki i Mirabelki!
Przychodzę do was z dość nietypowa proś...

źródło: IMG_20250719_103041

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szuruburupomarancze: Mieszkałem 10 lat w Lublinie, teraz od roku Toruń, oba miasta mogę szczerze polecić pod względem weterynarii, zamieszkania, żłobków czy służby zdrowia. Co do rynku pracy się nie wypowiem bo pracuje zdalnie. Ceny nieruchomości podobne są w obu.
  • Odpowiedz
Ja ze wschodu polski przeniosłem się do Bydgoszczy i tu się zestarzeję i umrę. Miasto zawsze było dla mnie przyjazdne i spędziłem w nim juz 10 lat.
  • Odpowiedz
Szukamy miejsca, gdzie nie będzie to kompletne zadupie, gdzie będą żłobki i przedszkola, weterynarz i jakaś służba zdrowia

@Szuruburupomarancze: te warunki spełnia każde miasto powyżej 50k mieszkańców, czyli pewnie jakieś ~100 miast w PL
  • Odpowiedz
W tym roku wziąłem kredyt na mieszkanie w bloku i jedyne co mogę powiedzieć to że za drogo. A jeśli chodzi o ludzi to jak wszędzie zawsze znajdzie się jakiś gbur.
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: mamy na to inne spojrzenie. Ludzie w ogóle nie przejmują się swoim życiem. Nie mają pracy a robią dzieci. Nie mają żadnych perspektyw. Zapominamy że życie ma się tylko jedno. A jak miałoby się wszystko mieć dokładnie poukładane to by tego życia zabrało ;) ale dzięki za troskę :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Szuruburupomarancze Ja mieszkam w Olsztynie (Warmińsko -Mazurskie)byłem zagranicą kilka lat wróciłem do rodzinnego miasta i tutaj mi jest najlepiej chociaż słabo jest z pracą to nie mam zamiaru nigdzie się ruszać no i mam własne mieszkanie. A tak poza tym jest tu zielono dużo jezior wkoło wszędzie blisko no i względny spokój.
  • Odpowiedz