Aktywne Wpisy

Basti91 +18
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

MonazoPL +59
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz

Jego uprawnienia są znacznie mniejsze niż lekarza dentysty, czy lekarza stomatologa.
Dlaczego więc, biorąc pod uwagę duże zapotrzebowanie na usługi stomatologiczne, fatalną dostępność dentystów na NFZ, nie można by było po prostu reaktywować kształcenia w tym zawodzie?
#medycyna #lekarze #lekarski #stomatologia #dentysta #zeby #implanty #ortodoncja #zarobki #technikum #nfz
Nawet wasze pomyśli na zakoszenie lekarzy mnie tak nie rozbawiły jak teraz.
Nie można by takiego zawodu reaktywować, bo to jest bez sensu i samo rozporządzenie ma tak absurdalny zakres zabiegów, że nie da się kogoś takiego wyszkolić bez studiów. A żeby kogoś takiego wyszkolić to trzeba pozajmować miejsce gdzie szkolą się dentyści. Więc zredukowalibyśmy liczbę lekarzy w celu wyszkolenia personelu pomocniczego. Bezsens. Poza tym dentystów nie brakuje.
@Snowflake_: xD, przecież źle wyleczona próchnica to proszenie się o zapalenie mięśnia sercowego albo ZOMR