#niejembodrogo - akcja uderzająca w oderwane od rzeczywistości ceny i skrajnie chamskie praktyki restauratorów!
Ja zacznę:
* Big Mac
Cena 2020: 9,60zł Cena 2025: 23,50zł
Wzrost o 245% w 5 lat! W tym czasie minimalna wzrosła o 180%. Skoro cena wzrosła jeszcze szybciej niż minimalne zarobki – które wręcz wystrzeliło w kosmos, a inne produkty z McD podrożały nawet bardziej, to mi szkoda mojej krwawicy na niesmaczne kanapki ze średniej jakości produktów.
*
Jeśli znajdziesz gdzieś odrealnione ceny, to zrób zdjęcie, dodaj #niejembodrogo opisz restaurację (nazwa, lokalizacja) i udostępnij tutaj, na grupach Fb czy Instagramie! Niech się niesie wieść po kraju!
@jazdaniebieski2023: to po prostu jest niewarte takiego hajsu Dziś za 10zl kupiłem kajzerki 200g mięsa i wyszli wiele smaczniej niż kapeć którego wczoraj dostałem w macdolanie a jaki mały był
@jazdaniebieski2023: Oho, już jest pierwszy. Cooooo biedaku nie stać cię na kraftową wodę z wodociągu za 18 zł za 200 ml? Polacy lubią być dymani w gastro i zapłacą 33 zł za to g---o które obok burgera nawet nie stało, żeby nie zostać zwyzywanym od biedaków ( ͡°͜ʖ͡°)
@Wraczek pokaż mi gdzie ja napisałem to co piszesz ty xD teraz chleb kosztuje niewiele mniej niż ten zestaw więc tak jak napisałem wyżej. Jak dla kogoś 33 PLN to dużo to xD
@jazdaniebieski2023: jak dla kogoś 33 zł to dużo to po co on w ogóle marnuje powietrze ludziom na ziemi, tej ziemi.. PRAWO ŻYCIA TYLKO DLA TYCH KTÓRZY 33 zł UŻYWAJĄ DO PODCIERANIA SIĘ!!!
@wqeqwfsafasdfasd No to dla kontrastu dodam taki zestaw. Burger (portobello)+Frytki+Sałatka... uwaga 38zł - Kraków, więc nie wiem jak można tyle płacić za padllinę z Mac'a
Ja zacznę:
*
Big Mac
Cena 2020: 9,60zł
Cena 2025: 23,50zł
Wzrost o 245% w 5 lat! W tym czasie minimalna wzrosła o 180%. Skoro cena wzrosła jeszcze szybciej niż minimalne zarobki – które wręcz wystrzeliło w kosmos, a inne produkty z McD podrożały nawet bardziej, to mi szkoda mojej krwawicy na niesmaczne kanapki ze średniej jakości produktów.
*
Jeśli znajdziesz gdzieś odrealnione ceny, to zrób zdjęcie, dodaj #niejembodrogo opisz restaurację (nazwa, lokalizacja) i udostępnij tutaj, na grupach Fb czy Instagramie! Niech się niesie wieść po kraju!
Zapraszam do ZNALEZISKA
źródło: mcd
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Dziś za 10zl kupiłem kajzerki 200g mięsa i wyszli wiele smaczniej niż kapeć którego wczoraj dostałem w macdolanie a jaki mały był
Cooooo biedaku nie stać cię na kraftową wodę z wodociągu za 18 zł za 200 ml?
Polacy lubią być dymani w gastro i zapłacą 33 zł za to g---o które obok burgera nawet nie stało, żeby nie zostać zwyzywanym od biedaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Internet pisze ze w 2020 kosztował nie 9,60 zł, a 11 zł, np tutaj:
https://mateuszgrzyb.pl/swiateczne-pierniki-big-mac-i-ekonomia/?utm_source=chatgpt.com
Drugie: zakładając nawet cenę 9,60zl to wzrost jest o 145%, a nie 245%
Nawet jeśli z guanciale i peccorino (jak w ogóle może być inna?) to to wciąż srogie nieporozumienie
1) promocja, że ja pier*dole
2) znacznie powyżej realnej wartości, jak cie nie stać to nie kupuj biedaku
rzadko jest coś pomiędzy
źródło: temp_file2026314793710622281
Pobierz