Wpis z mikrobloga

@PogromcaUP: i co w tym śmiesznego? To że jest się grubym, nie oznacza że wina za wszystko jest w otyłości. Najpierw musi zrobić badania i udowodnić korelację, a nie p-------ć 3 po 3. Jest pan/pani gruba, i cyk pora na csa.

Nawet w dr. House była taka sytuacja, gdzie grubas się wadził że nie wina tego że jest gruby jest chory. Miał rację, przeżył.

A później zdziwko, bo się okaże,
  • Odpowiedz
@Shamson: Spoko, mi lekarze zabrali ostatni rok życia, bo dała mi leki które zamiast pomagać (a byłem w pełni zdrowy), to zaszkodziły i dopiero powoli wracam do zdrowia po 12 miesiącach. Ale w Twoim przypadku schudnięcie 30 kilogramów z pewnością nie zaszkodziło :)
  • Odpowiedz
  • 10
@Shamson: mój się tak śmiesznie irytuje, jak mu mówię, że ani nie piję, ani nie palę. No ale mam trochę nadwagę, więc zawsze kończymy na idź pobiegać, j---ć falubaz. Boję się schudnąć, bo chłop chyba oszaleje, jak jeszcze do niego szczupły przyjdę.
  • Odpowiedz
  • 11
@Shamson @new-object bo otyłość wszystko zasłania. Jak można kogoś leczyć jak jest gruby i nie widać co jest chorobą niezwiązaną, a za co odpowiada otyłość?

To tak jakbyś poszedł do mechanika z samochodem, żeby diagnozował co nie działa w silniku jak masz niewymieniony olej przez 10 lat. No nic dziwnego, że silnik źle działa, jak płynie tam smoła. Trudno cokolwiek w takim stanie znaleźć. Będzie wymieniony olej na świeży, to
  • Odpowiedz
To tak jakbyś poszedł do mechanika z samochodem, żeby diagnozował co nie działa w silniku jak masz niewymieniony olej przez 10 lat. No nic dziwnego, że silnik źle działa, jak płynie tam smoła. Trudno cokolwiek w takim stanie znaleźć. Będzie wymieniony olej na świeży, to dopiero będzie można szukać przyczyny co jest nie tak z silnikiem.

@mk321: no nic, no to nie leczmy ludzi. Zacznijmy od grubych, później od palaczy zioła,
  • Odpowiedz
Jakby k---s zlecił odpowiednie badania na początku to bym dalej mógł być gruby i leniwy

@Shamson: jakbyś przyszedł do niego jako nieulany warchlak to też by pewnie problem został zdiagnozowany szybciej ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
C---a prawda, schudłem prawie 30 kilo i wyszło, że mam chorobę autoimmunologiczną i bez leków i tak będą się robić.

@Shamson: ale z otyłością robiłyby się kilka razy częściej, a leki same z siebie nie zlikwidują problemu w 100%. No i jak inni pisali, ciężko o prawidłowe diagnozy, gdy ktoś kompletnie zniszczył swój organizm.
  • Odpowiedz
U----i takie jak np. p--o nie powodują tak wielu problemów jak otyłość. Przy tym jest jasne, że od tego siada np. wątroba. Inne rzeczy można leczyć. Jak się zgłosi ktoś z chorą wątrobą, ale powie, że nadal chce pić p--o, to go wyśmieją.

A-----l w małych ilościach nawet jest dyskusyjne, że może zdrowy (np. lampka wina - chociaż to bardziej zasługa winogron).

@mk321: słaby przykład, bo a-----l nie ma ŻADNYCH
  • Odpowiedz