Wpis z mikrobloga

Odkąd pierwszy raz zobaczyłem #hyuna w teledysku Gangnam Style, wiedziałem że kiedyś odwiedzę Koree. 3 lata temu zapisałem się na bootcampa #python i zacząłem swoją przygodę z #programowanie. Siedziałem wieczorami po robocie i szkoliłem się, żeby zmienić pracę, swoje życie, i w końcu odwiedzić wymarzoną #korea.
W lutym tego roku poszedłem do szefa w #kolchoz i mówię, że albo mi da 100% podwyżki, albo rzucam robotę i idę w programowanie. 3 lata nauki nie poszło przecież w las. Szef mnie wyśmiał, powiedział że mam 14 Ukraińców na moje miejsce, i droga wolna. Rzuciłem papierami i poszedłem oczywiście na L4 od razu.
Miałem już kilka stanowisk na oku, więc od razu wysłałem CV w 10 top ofert które mnie interesowały. Po tygodniu wysłałem kolejne 50, tak w razie czego. Minęły 4 miesiące i miałem co prawda 3 rozmowy o pracę jedynie, ale jedna zakończyła się ofertą darmowych praktyk, żebym miał co wpisać w CV. Jutro zaczynam.
W związku z tym wycieczka do Korei będzie musiała poczekać do przyszłego roku, a tymczasem Korea przyjechała do mnie. Jeden Vifon ostry, #kimchi Freshona z tygodnia egzotycznego w #lidl i jedno jajko później, i już cieszę się smakiem oryginalnego koreańskiego Kimchi #ramen. W słuchawkach słucham lo-fi odgłosów ulicy w Seulu znalezionych na #youtube, i jak zamknę oczy czuję się jakbym tam był! Usta i nozdrza wypełnia faeria aromatycznych przypraw i smaków, a dodatki w postaci bambusowych pałeczek i porcelanowej łyżeczki z orientalnym wzorem, spinają doświadczenie piękną klamrą.
Otwieram oczy, i już jestem z powrotem w rodzinnym Sieradzu, a zaoszczędzone pieniądze na bilety lotnicze wydam na szkolenia.
Pamiętajcie, ograniczenia są tylko Waszych głowach, nigdy nie jest za późno na zmianę! Gońcie za marzeniami!
PS. Jutro lecę na Karaiby, bo widziałem dorodne kokosy w promocji w Kauflandzie.
dariusz44 - Odkąd pierwszy raz zobaczyłem #hyuna w teledysku Gangnam Style, wiedziałe...

źródło: kimchi ramen korea

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach