Aktywne Wpisy

tesknilam_ +33
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +65
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

W lutym tego roku poszedłem do szefa w #kolchoz i mówię, że albo mi da 100% podwyżki, albo rzucam robotę i idę w programowanie. 3 lata nauki nie poszło przecież w las. Szef mnie wyśmiał, powiedział że mam 14 Ukraińców na moje miejsce, i droga wolna. Rzuciłem papierami i poszedłem oczywiście na L4 od razu.
Miałem już kilka stanowisk na oku, więc od razu wysłałem CV w 10 top ofert które mnie interesowały. Po tygodniu wysłałem kolejne 50, tak w razie czego. Minęły 4 miesiące i miałem co prawda 3 rozmowy o pracę jedynie, ale jedna zakończyła się ofertą darmowych praktyk, żebym miał co wpisać w CV. Jutro zaczynam.
W związku z tym wycieczka do Korei będzie musiała poczekać do przyszłego roku, a tymczasem Korea przyjechała do mnie. Jeden Vifon ostry, #kimchi Freshona z tygodnia egzotycznego w #lidl i jedno jajko później, i już cieszę się smakiem oryginalnego koreańskiego Kimchi #ramen. W słuchawkach słucham lo-fi odgłosów ulicy w Seulu znalezionych na #youtube, i jak zamknę oczy czuję się jakbym tam był! Usta i nozdrza wypełnia faeria aromatycznych przypraw i smaków, a dodatki w postaci bambusowych pałeczek i porcelanowej łyżeczki z orientalnym wzorem, spinają doświadczenie piękną klamrą.
Otwieram oczy, i już jestem z powrotem w rodzinnym Sieradzu, a zaoszczędzone pieniądze na bilety lotnicze wydam na szkolenia.
Pamiętajcie, ograniczenia są tylko Waszych głowach, nigdy nie jest za późno na zmianę! Gońcie za marzeniami!
PS. Jutro lecę na Karaiby, bo widziałem dorodne kokosy w promocji w Kauflandzie.
źródło: kimchi ramen korea
PobierzOdważ się żyć marzeniami!
@szachrai: mmm do tego śmietanka 30%, trochę sera i jakiś szczypiorek...
@szachrai: paczcie jaki bogol. Vifon mu śmierdzi. posiedzisz 4 miechy na bezrobociu to inaczej będziesz śpiewał.
They had us in the first half...
xD