Aktywne Wpisy

Shyvana +12
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
sloniasek +225

Nie jestem przekonany do wielkiej płyty. Pakowalibyście się w to? Może macie jakieś doświadczenia/spostrzeżenia?
Ja głównie obawiam się o wartość tego mieszkania za 10-15 lat. Czy to nie będzie wtedy już złom o znikomej wartości? Dużo słyszałem na temat, że to było budowane na kilkadziesiąt lat, a nie trwanie w nieskończoność. A może to tylko uprzedzenia i plotki? Wiele osób sobie chwali takie bloki.
#mieszkanie #nieruchomosci
źródło: Qzrk9kpTURBXy82NjYwYTA3OWYyOTgzYjRmMTUxMDY0NTNlNGUwODdmNC5qcGeTlQMAAM0IM80EnZUCzQSwAMLDlQIAzQLuwsPeAAOhMAGhMQGhM8M
Pobierz@MeumCerebrum: chwalą sobie też lanosa i starego passata/golfa, bez tej elektroniki! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MeumCerebrum: nie. Zalety są zwykle tylko dwie: lokalizacja i odległość do następnego budynku. Wady to wszystko inne.
@death070: A wielka płyta to niby jak powstawała?
@MeumCerebrum jak pierwsze piętro, to tragedii nie ma. Ale wielka płyta to paździerz. Lokalizacja i zieleń wokół są często super, ale reszta? Te budynki dosłownie nie mają zalet. Akustyka - zawsze jest zła. Remont u sąsiada - usłyszysz choćbyś mieszkał dwa piętra niżej w innym pionie, cały blok będzie aż wibrował. Krzywo. Stare instalacje. Nierzadko
@MeumCerebrum: patrzac na pieknie pikujący wspólczynnik dzietnosci to kazde mieszkanie za 10-15 lat bedzie warte mniej niz teraz (uwzgledniajac inflacje , bo jak znow dowala 30% r/r to wiadomo ze mieszkania tez wzrosną). tak wiec kupuj najtansze ktore ci wystarcza i mieszkaj, pod inwestycje nie kupuj,
No ale na działke musisz wybulić najpierw