Wpis z mikrobloga

Czemu w soboty tyle ludzi jest w sklepach, ja kumam że jutro zawarte ale w tygodniu też są otwarte ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak samo jak w soboty wieczorem dzisiaj¯\(ツ)/¯

@ka-lol: ta jasne, w najbliższej biedrze w sobotę to robi się luz po 22, a jak bym chciał pojechać do najbliższej galerii (uwaga nie wszystko kupic w biedronce czy lidlu) to o 20 w sobotę są tam nadal tłumy, przestań się kompromitować
  • Odpowiedz
bo faszyści wprowadzili niedziele wolne od handlu

@FrasierCrane: a dokładniej to chodzi o tych wolnościowców co to twierdzą że chcącemu nie dzieje się krzywda i w ogóle to kochają wolny rynek bez państwowych regulacji ale jak przyszło co do czego to zakazali handlu w niedzielę by zrobić dobrze kościołowi i związkom zawodowym
  • Odpowiedz
@ka-lol: a może przestań mi dyktować, w które dni mogę robić zakupy a w które nie? Nikomu to nie przeszkadzało wcześniej, że sklepy są w niedzielę otwarte dopóki nie przyszli obrońcy wielce uciemiężonych, bez odbioru bo nie mam ochoty z zamordystą dyskutować
  • Odpowiedz
@bibi__: jak pracowałem od poniedziałku do soboty to chodziłem w niedziele do sklepu, ale z racji tej głupoty, którą wprowadzili jedyna opcja na zakupy to sobota 20:00, jadąc do pracy apteka, poczta, urząd gminy - zamknięte, wracałem zamknięte
co kolwiek kupić to bez internetu nie było szans, nawet zakupy z apteki robiłem już w internecie, paranoja.

Na szczęście od tego roku nie mam takich zmartwień.
  • Odpowiedz