Wpis z mikrobloga

Czemu w soboty tyle ludzi jest w sklepach, ja kumam że jutro zawarte ale w tygodniu też są otwarte ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czemu w soboty tyle ludzi jest w sklepach, ja kumam że jutro zawarte ale w tygodniu też są otwarte

@bibi__: ludzie to w samej masie matoły ¯\(ツ)/¯

Jak zakazu nie bylo, to gigantyczne kolejki też
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@koniecswiatajestbliski to rozumiem w 100% mi samej się często po pracy nie chce ale jak trzeba to pojadę po niej. W sobotę jak mam wolne to zazwyczaj mam wszystko kupione i jedyne co czasem się zdąży kupić to świeże pieczywo bo i tak mało jem
  • Odpowiedz
@bibi__ Bo jest kupon 10zl do lidla xD

Polacy muszą oszczędzać każda złotówkę na zakupach żeby potem mieć kasę na drogie gastrojomie i sie pokazać że ich stać na lemoniadę za 49zl czy pizze za 90zl xD

Nie no ale tak szczerze to jak ktoś w tygodniu cały czas pracuje i zajmuje się dziećmi i domem to kiedy ma te zakupy zrobić jak nie w sobotę?
Jeszcze mu prawaki katolikusy normalna
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@Krzysztof53647 pracuje w tygodniu pon-sob od 8 do 21 i jakoś mam czas na zakupy po pracy, dzieci nie mam to akurat nie muszę się zajmować ale w domu teściowej też pomagam, jak trzeba to specjalnie jadę nawet do powiatowego na zakupy dla niej
  • Odpowiedz
dlatego trzeba przywrócić handel w niedziele

@koniecswiatajestbliski: Nic to nie da. Wygenerujesz tylko korki i kolejki wszędzie, we wcześniej wolną niedzielę.

Jeśli ktoś nie potrafi zrobić zakupów w pozostałe 6 dni, należy odebrać mu prawa obywatelskie i traktować jak osobę upośledzoną ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
bo w tygodniu chodzi się do pracy i po pracy nie ma już sił na zakupy a przed pracą jak kto robi na zmiany to nie ma czasu a w sobotę wolne cały dzień

@wielkidorado: xd

Nieporadni ludzie dodaj. Robienie zakupów jako ciężka rzecz xd

Co jeszcze cię przerasta?
  • Odpowiedz
@ka-lol: oczywiście, że da. Przed wprowadzeniem tego kretyńskiego zakazu nie było takich tłumów bo ludzie mieli 2 dni na zakupy. To jest tak proste, że tylko debil nie zrozumie.

Jeśli ktoś nie potrafi zrobić zakupów w pozostałe 6 dni, należy odebrać mu prawa obywatelskie

Jak można nie rozumieć, że to nie chodzi o to, że ktoś nie potrafi, tylko o swobodę zarobienia zakupów w dowolny dzień? Po cholerę był ten
  • Odpowiedz