Wpis z mikrobloga

Mam problem z fugą - Fuga Sopro Saphir, kolor Anemon. Na zdjęciu fuga i silikon w tym samym kolorze. Fuga rozmieszana i rozrobiona zgodnie z instrukcją - co mogło pójść nie tak? Obstawiałem możliwość niedomytej gąbki po wcześniejszym fugowaniu, ale pomimo szorowania i kilkukrotnego szorowania kolor jest bez zmian :( Czy używał ktoś jakiegoś impregantu, który dodatkowo przyciemnia fugę i mógłby coś polecić? Wyskrobywanie szczelin z racji delikatności płytek nie wchodzi w grę^^
#fuga #glazurnik15k #glazurnik #glazura #plytki #remontujzwykopem #remont #budowa #pytanie #pytaniedoeksperta
Adamerio - Mam problem z fugą - Fuga Sopro Saphir, kolor Anemon. Na zdjęciu fuga i si...

źródło: 1000076521

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adamerio jest taki środek do barwienia fug. Nazywa fuga fresca i jest z Mapei. Masz tam różne kolory odpowiadają próbnikom fug z tej firmy ale jakiś odpowiedni się znajdzie. Efekt to może nie być na zawsze ,ale na jakiś czas wystarczy. A przy kładzeniu fug można zepsuć to na kilka sposobów. Źle rozmieszać ,za wcześnie zmywać ,użyć kamienistej wody, trzeba to mieszać chyba też dwa razy zgodnie z instrukcją. Znam to
  • Odpowiedz