Aktywne Wpisy

Dorciqch +39
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
nervous_breakdown +248
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz

Pierwszy krok powinny jednak wykonać firmy – rezygnując z plastikowych, szkodliwych opakowań. W każdym sklepie powinna być możliwość recyklingu butelek!
To realny krok w stronę ochrony środowiska.
źródło: 516846815_122166198056495810_5793119706402476369_n
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@Adicts: rozwiniesz? Bo mnie zaciekawiło, jako że się nie spodziewałem
@pilencjusz: tymczasem tam gdzie nawet są zwrotne szklane butelki sklepy nie chcą ich przyjmować xd
Fajne porównanie. To jak to jest, że jednak z piwem się opłaca, a z napojami nie?
Nie jestem taki pewien, czy rzeczywiście szkło finalnie okazałoby się bardziej szkodliwe dla środowiska. Fajnie byłoby zobaczyć jakieś wyliczenia w tym temacie.
@pilencjusz: Jak wykonać firmy? Firmy nic nie zrobią jak nie narzucisz im regulacji odgórnie.
To nie jest moje przypuszczenie, ja nie zgaduje - takie są fakty. Recykling szkła jest droższy od plastiku, zużywa więcej zasobów, pod względem technologicznym nie jest aż tak prosty (czyli wymaga specjalistycznych przetwórni). Wszystko to powoduje, że szybciej i 'zdrowiej' dla środowiska jest przetwarzać lub spalać plastik.
A czemu w piwie się stosuje? Ano temu że nie wchodzi w reakcje smakowe z produktem w których
Chcę wyliczenia, a nie Twoje przypuszczenia oraz zgadywanie! To, że tak napisałeś to nie znaczy, że tak jest. Źródła!
Liczby, fakty, badania! Mnie interesują.
@lhotse89: przecież Coca Cola ciągle produkuje napoje w szklanych zwrotnych butelkach. Tylko mało kto je kupuje, bo to droższe niż plastik czy puszki.
@j557: pod kapslem jest plastikowa uszczelka, która podczas dociskania kapsla emituje mikroplastik w dużej ilości.