Wpis z mikrobloga

Z jego wypowiedzi widać że to człowiek uposledzony psychicznie.
Matke oszukasz, kolegów oszukasz ale życia nie oszukasz.
Jeśli jesteś idiota to ostatecznie lądujesz w pracy w sklepie za najniższą krajową.

Najważniejsze pytanie:
Po co ktoś miałby grać na jego koncie skoro nie można z niego wypłacić kasy na inne konto.
  • Odpowiedz
@Wujek_McKwacz: faktycznie jak się teraz nad tym zastanawiam to jest lipa z security na XTB. Na pewno brakuje aktywnych sesji, żeby dało się przejrzeć listę urządzeń które mają dostęp do konta (coś takiego jest nawet na wykopie), fajnie by było mieć też powiadomienia o nowych logowaniach (niby SMS przychodzi jak ktoś ma 2fa włączone, ale w świetle tego posta nie jestem przekonany czy to też nie jest dziurawe)
  • Odpowiedz
to w sumie nikt go nie okradł tylko p-------ł siano na dźwigni xD

@Jamniki2: teoretycznie mógł skupować jakieś niskopłynne aktywa które należały do hakera i były wystawione po zawyżonych cenach jakieś gówniane krypto waluty itp. albo jakieś spółki krzaki. Nie wiem nie znam się w sumie.
  • Odpowiedz
Po co ktoś miałby grać na jego koncie skoro nie można z niego wypłacić kasy na inne konto.

@zaq22:
1. Na mało płynnej spółce (na której nikt nie handluje w tym dniu) ustawiasz zlecenia zakupu i sprzedaży. Pomiędzy nimi jest np. 2% różnicy.
2. Teraz z konta na które się włamałeś: kupujesz drożej o 2% i sprzedajesz taniej o 2 % (patrz belka tagu)
3. Punkt 2 powtarzasz tyle razy
  • Odpowiedz
@Wujek_McKwacz: dopóki nie dodali 2fa na xtb to nie założyłem tam konta. To jest aktualnie podstawa podstaw security jeśli mamy gdzieś wsadzić swoje pieniądze. Swoją drogą mogliby to rozszerzyć o jakiś authenticator...

Jakoś tego nie czuje... jak można ukraść konto z 2fa? xd Jeśli ktos nie ma, tak jak ten człowiek, to sam prosi się o kłopot...
  • Odpowiedz
@Lapacz_Spadajacych_Nozy: Chyba pierwsza odpowiedź, gdzie ktoś próbuje przekonać innych, że takie coś może naprawdę wydarzyć się. Jednak nie chce mi się wierzyć, że ktoś na FB podpisując się własnym imieniem i nazwiskiem opowiadałby zmyśloną historię, bo sam przewalił kasę na CFD.
  • Odpowiedz
@Wujek_McKwacz: XTB by mogło kiedyś dodać zabezpieczenie w stylu, że jeśli są jakieś podejrzane transakcje zupełnie niepasujące do stylu danego inwestora, czyli wlasnie jeśli inwestor długoterminowy który przez lata kupował akcje, a nagle odpierala jakieś akcje na CFD - blokada konta. Nie wiem czy jakikolwiek inny broker ma coś takiego już teraz.
  • Odpowiedz
@Wujek_McKwacz: taki wpis latał już rok temu po internecie. Fejk albo chłop chory na dwubiegunową w momencie euforii n---------ł jak leci. Pamiętam, że tam go wyjaśniali ludzie a on unikał odpowiedzi na ich pytania
  • Odpowiedz
@Wujek_McKwacz: Kiedyś na wykopie kilka osób wrzuciło wpisy o przecieku na allegro, zbiegło się to w czasie kiedy moje allekonto z podłączoną kartą zostało przejęte i ktoś sobie zrobił zakupy za stówkę (miałem unikalne hasło tylko do tego jednego portalu, żadnych innych włamów na pocztę czy inne konta). Oczywiście support mnie zlał twierdząc że to moja wina i żadnego przecieku nie mieli. Sprawę ogarnąłem sam kontaktując się z inpostem i
  • Odpowiedz
Najważniejsze pytanie:

@zaq22: Właśnie kliknąłem proces wypłaty pieniędzy w XTB - konto bankowe musi być na Twoje imię i nazwisko bo inaczej przelew nie wyjdzie.

Tak więc albo musieli by mieć lewe konto bankowe założone na lewy dowód o takim samym imieniu i nazwisku albo lepiej robić jakieś lewe operacje i widać
  • Odpowiedz