Wpis z mikrobloga

@Wujek_McKwacz: a ja dam plusa. Nie rozumiem wpisów w stylu „nie użył dobrych zabezpieczeń”. To tak jak kradną rowery i - „nie miałeś super ultra zabezpieczenia i ochroniarza? Twoja wina frajerze!”. Był taki jeden prawnik co powiedział że ludzie jechali złomem dlatego zginęli, a nie dlatego że on w nich wjechał. XTB to duża firma, skoro problem jest, a tak jest powinni się tym zająć, a nie zarobić i „elo”.
  • Odpowiedz
@Idiotique: taka firma jak xtb nie powinna umywać rąk od takich spraw i jeżeli jest więcej takich przypadków to niestety zwiększyć poziom swoich zabezpieczeń. I to jest główny powód dlaczego wolę płacić prowizję w banku niż korzystać z xtb bo za darmo.
  • Odpowiedz
@sokytsinolop: Co ciekawe XTB nadal nie wyjaśniło mi co tak właściwie się stało. Jedynie przyznali w mailu że było włamanie na konto. Detali brak. Ten screenshot co wyżej wstawiłem to jedyne co mi dostarczyli kiedy prosiłem o WSZYSTKIE dane jakie mogą mi dać z tego wydarzenia.
  • Odpowiedz
Co ciekawe XTB nadal nie wyjaśniło mi co tak właściwie się stało.

@Idiotique: i nie wyjaśnią dopóki nie rozwiążą problemu do końca bo jak włamywacz ma dalej dostęp do twojego konta to się zorientuje, że próbują go rozpracować i zacznie zacierać ślady albo lokować środki miejscu skąd będą nie do odzyskania. A poza tym za każdym razem logowałeś się za pomocą hasła na XTB czy miałeś zaznaczone "zapamiętaj mnie" i
  • Odpowiedz
@Wujek_McKwacz: No nie wiem ale krypto waluty to właśnie miała być wolność od kontroli i organów sprawczych. To macie wolność, ktoś wam się włamał na konto i je przeczyścił, a wy zostaliście z niczym. Swoją drogą to takie sytuacje się zdarzają konsekwentnie od wielu lat jak tylko ktokolwiek zbierze większy kapitał na krypto walutach więc najwyraźniej ktoś nie głupi musi monitorować wielorybów. Bo to się totalnie nie dzieje przypadkiem i
  • Odpowiedz
@Idiotique: na pewno się da, myślę ze policja bez problemu ma możliwość dojścia do tego jakie KONTO u jakiego brokera zarobiło na tym wale, kwestia tylko czy ci imbecyle dadzą rade to ogarnąć. Jeśli rozkręci się afera to tak, jeśli nie, to nie ma szans. Powodzenia
  • Odpowiedz