Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Silklash: wiadomo, że nie skonsultuję jakiejś poważnej rzeczy medycznej z ChatemGPT, ale takie lajtowe pierdoły to jest złoto!

Alergiczny problem z nosem? Proszę bardzo, procedura, suplementy, dawkowanie, pyk, pyk, za 2 dni nos, jak nowy.

Nietypowy ból ręki od pracy przy kompie? Cyk, konkretny zestaw, linki do wideo i natychmiastowa
  • Odpowiedz
@Silklash: ja kiedyś na studiach przed sesją idę do lekarki na kampusie i mówię, że bardzo mnie brzuch boli bo się bigosu najadłem (a to nieprawda. nie chciałem matmy pisać). Ta mnie kładzie i maca bebech i mówi, no rzeczywiście mocno wzdęty, a ja sobie pomyślałem: suko tak normalnie mam
  • Odpowiedz
gdyby tylko te prlowskie konowały miały choć odrobinę rigczu, to powinni się cieszyć ze ludzie starają się na własną rękę zwiększać świadomość i powinni prostować błędne informacje albo nakierowywać pacjentów jak lepiej się edukować

@czescmampytanie: Ja raz do lekarki powiedziałem coś w stylu "wiem, że nie jestem lekarzem, ale wyczytałem to, to i to", to mi odpowiedziała, że super, że poczytałem, bo jej to też ułatwia pracę, bo przynajmniej nie
  • Odpowiedz
@chocolatebear: Jakbyś miał kiedyś wypadek samochodowy to byś wiedział że przez 10-15 minut chat GPT jest efektywniejszy od ZRM - Bo jest na miejscu XD. Jakość usług medycznych a w szczególności diagnostyki w Polsce jest tragiczna i każdy spotkał się z ewidentnym brakiem kompetencji w tym obszarze. Kolejnym drażniącym ludzi aspektem są wysokie zarobki i lekceważące podejście do klienta. To tak jakbyś płacił elektrykowi 2 tysiące za wymianę żarówki a
  • Odpowiedz
To ja na szczęście chorób tak poważnych nie mam ale rodzina się starzeje to historii trochę mam i w każdym razie co by wam lub bliskim zaczęło poważniejszego dolegać, zawsze sami róbcie jak największy i najszerszy możliwy research o tym.

Mnóstwo osób u nas choruje na serce, dostają oczywiście na to leki.

Ile z tych osób wie, że te leki zużywają magnez który jest kluczowy dla prawidłowego funkcjonowania całego ciała?

Ilu
  • Odpowiedz
@raven4444: U mnie było to samo. Pomogło płukanie zatok (Irigasin) 2 razy dziennie. Tylko najpierw Otrivin żeby nos się odblokował, zaraz po tym odrazu płukanie. Tylko nie ściskaj tej butelki z całej pety bo ci pójdzie w ucho.
  • Odpowiedz
@kfpwa Typie jak porównujesz leczenie ludzi do wkręcania żarówki to masz trochę nierówno pod sufitem. I myślisz, że kto by Cię leczył gdybyś z dnia na dzień obniżył pensje lekarzom o np. 50% skoro obecnie kolejki do niektórych specjalistów są tak ogromne, że czekasz na wizytę 2 lata?
Komu będzie chciało się iść na jedne z najtrudniejszych kierunków w tym kraju? Żeby potem czytać wysrywy takich jak ty porównujących wkręcenie żarówki
  • Odpowiedz