Wpis z mikrobloga

Chad #chatgpt - prawidłowe rozpoznanie zapalenia oskrzeli, sugestia dotycząca leczenia i leków na podstawie objawów, które mu opisałem. Dla potwierzenia, wizyta u lekarza pierwszego kontaktu (bez kolejki #krwiodawstwo) - takie same zalecenia, leki.

Virgin konował z ubezpieczenia pracowniczego - może to być wirusowe, może bakteryjne. Nie wiem, dlatego jak coś antybiotyk z recepty, syrop na kasEl i Gripex.

3/4 lekarzy do w-------a i zastąpienia chatem GPT na kerfusiach. Może i będzie taniej, ale za to seksowniej.

#zalesie #gownowpis
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Silklash: Ja ostatnio byłem u dermatrychologa i przy zapisie zapytałem się czy zrobić jakieś badania przez wizytą, usłyszałem, że nie trzeba. Przychodzę na miejsce szybka gadka proszę wrócić z badaniami 250 zł za wizytę do widzenia

xD
  • Odpowiedz
@Silklash: @raven4444 @plyty_chodnikowe Same here. Poszedlem do laryngologa. Przewlekly bol gardla, chrypka no slabo moze jakis wymaz zrobic cos. Ten mi przepisuje Duomox (antybiotyk ogolnego dzialania) i cyk pora na csa.

Pytam - A to mi pomoze?
Lekarz - no na pewno nie zaszkodzi
XD wzialem recepte i w-------m do kosza zaraz po wyjsciu
  • Odpowiedz
Lekarz internista w Luxmed "Musi pan jeszcze z tydzień poczekać, jak nie przejdzie samo to proszę wrócić". Poszedłem do apteki, babka mi dała jakiś probiotyk "complex". Przeszło wszystko w tydzień.

@Bonwerkz: o h-j xd a nie pomyslałeś, że moze po prostu przeszło samo w tydzień, tak jak lekarz powiedział?
  • Odpowiedz
@Silklash: 90% lekarzy to służy do zapisania syropku i antybiotyku na receptę. Do lekarzy faktycznie leczących mam szacunek i powinni oni dostawać grubą kasę ale receptopisarze (zdecydowana większość "lekarzy") to powinna siedzieć na minimalnej
  • Odpowiedz
@chocolatebear: Ale on nie chce zwolnić tych leczących, tylko tych co jedyne co robią to piszą recepty gdzie dają wszystkim te same z góry założone leki. Przecież to praca którą małpa mogłaby wykonywać
  • Odpowiedz
@Silklash: cierpię na rzadką chorobę genetyczną i ogólnie leczenie jakiejkolwiek dolegliwości z tym badziewiem to jakieś piekło. Nawet przy zasranym przeziębieniu muszę uważać, co biorę. Wyszkoliłam Chata GPT pod kątem swoich dolegliwości, leków, nietolerancji, objawów. Nie muszę chyba mówić, że radzi sobie z tym dużo lepiej niż przeciętni lekarze...
  • Odpowiedz
@Silklash: o Chryste Panie jaki Typ temat otworzyłeś właśnie
- lekarze absolutnie nie powinny tyle zarabiać. Albo zarabiają tyle co w Europie jak teraz i mamy zdrowie na poziomie jak tam i ogólnie medycynę, szpitale itp - albo dopasować do polskich realiów czyli wszystkie ceny /2.
- absolutnie AI ma wejść na pewnej w medycynę. konowały mają się posiłkować tym żeby wyrobić jakiś standard między sobą
- pacjenci absolutnie nie mają się
  • Odpowiedz
@Silklash legitymacja zhdk nie jest gratyfikowana przez lekarzy pierwszego kontaktu, tak mi pani w czerwonym krzyżu mówiła jak odbierałem swoją. Fajnie, że w Twojej przychodni tego nie wiedzą, ale miej z tyłu głowy, żeby się nie awanturować, jeśli Ci odmówią wejścia bez kolejki
  • Odpowiedz
@Silklash widziałem już pełno dyskusji na ten temat tutaj i w ustawie jest mowa o "ambulatoryjnej opiece zdrowotnej" i nikt nigdy nie miał pewności, czy rodzinny się w to wpisuje xD chatgpt twierdzi, że tak, ciekawe
  • Odpowiedz
@raven4444: Mnie taki kaszel męczył ponad miesiąc. Nigdy wcześniej tak nie miałem. Prawdopodobnie jakaś odmiana krztuśca, bo nic innego mi nie dolegało. Tylko kaszel.
  • Odpowiedz