Wpis z mikrobloga

trochę się opanujcie z tym antypsiarstwem, bo ja grzecznie chodzę z moim 8-miesięcznym wheelczurem po mieście (omijam ludzi jak mogę, pies zawsze na smyczy poza miejscami dla niego przeznaczonymi) i tylko w obawie zerkam, czy ktoś ze współspacerujących wygląda na wykopka i czy będzie chciał go otruć

a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia ()

#psiarze #pokazpsa
Maudee - trochę się opanujcie z tym antypsiarstwem, bo ja grzecznie chodzę z moim 8-m...

źródło: milegodnia

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maudee tak widzę twoj komentarz
Trochę sie opanujcie z tym zatrzymywaniem pijanych kierowców. Jadę sobie trzeźwy i boję sie, że jakis wykopek mnie zatrzyma.

Prawda jest taka, że pewnie chciałaś sie psiną pochwalić. I sie nie dziwię, fajna psinka
  • Odpowiedz
@Maudee: proszę Cię, tylko nie mów, że mieszkasz w bloku. Ok, wilczur może być ułożony, nie denerwować sąsiadów. Ale w chowie klatkowym, robisz krzywdę...samemu psu.
  • Odpowiedz
@Maudee pies może i fajny ale widać że skrzywdzony genetycznie. Te tylne łapy () jak wilczury to tylko te normalne w starym typie. Tak samo jak lubię pit bulle, amstaffy i inne TTB, tak nie mogę zrozumieć ludzi którzy świadomie kupują AB pocket ()
  • Odpowiedz
  • 3
@fornson23: w bloku. Nie chcę się jakoś bardzo rozpisywać, ale ma zapewnioną odpowiednią aktywność, od szczeniaka uczony jest kontaktów z innymi psami. Wyjeżdża też na wieś co jakiś czas na parę dni.

Wbrew pozorom psy nierzadko mają ciekawsze życie w metropolii niż na wsi; z moich „wiejskich” doswiadczeń wynika, że ludzie biorą psy tylko dla ozdoby (bo tak wypada, bo fajniej na zdjęciach rodzinnych) albo celem obrony terytorium, nie poświęcając
  • Odpowiedz
  • 3
@ipkis123: ktoś dał już podobne porównanie wyżej, ale nie o tym był post – to bardziej sprzeciw wobec tego, co czasem tu czytam, przede wszystkim nawoływania do podtruwania psów, przesyłanie sobie w tym celu „przepisów” czy inne tego typu rzeczy. Mnie to osobiście zaczyna trochę przerażać.

A chwalenie się psiakiem to swoją drogą, kiedyś musiał mieć swój debiut :DD
  • Odpowiedz