Aktywne Wpisy
nowszyja +396
Zmniejszenie porcji o połowę ... o połowę! xDDDDDDDDDDD 76k dotacji.
#kpo
#kpo
źródło: Gx07Dn1XQAAQ8gR
Pobierz
Ten_spod_piatego +126
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

#blackpill #przegryw #zwiazki
źródło: 514325817_1318769046488865_7453197138128646666_n
Pobierzźródło: temp_file3690246043602553968
Pobierz@Krolowa_Nauk: daj spokój z tym gaslightingiem. prawda jest taka że poza starymi januszami czy innymi facetami na granicy upośledzenia umysłowego, to prędzej chady walną taki bezpośredni tekst niż
To kobiety decydują, jakie zachowania premiować. Jak typ 7/10 ma dość matchów/szans i wie, że jedna na 20 mu da, to nie opłaca mu się inwestować czasu w pozostałe 19, tylko leci po chamsku. Z kolei typ 5/10 wie, że i tak nie utrzyma związku z kobietą 5/10 i może być najwyżej trampoliną, więc też strzela bez przyłożenia.
Jestem natomiast pewny, że chłopaki z tagu zachowaliby się bardziej odpowiednio i z szacunkiem do tych dziewczyn. No i nie widzę powodu dlaczego mieliby nie być zainteresowani różowymi że swojej ligi ¯\(ツ)/¯
@Xandress: grunt, żeby była zadowolona z poglądów partnera na kobiety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam wrażenie, że nie rozumiesz kompletnie czego tyczy się dyskusja. Pozwól, że ci wytłumaczę, mam nadzieje, że zrozumiesz.
Zgodnie z badaniami (platforma OKCudip 2010, 2014) kobiety były znacznie bardziej selektywne niż mężczyźni — oceniały 80% mężczyzn jako „poniżej średniej” atrakcyjności.
Mężczyźni natomiast oceniali kobiety bliżej
@Krolowa_Nauk: na portalu do szukania jednorazowego ruchańska owszem zaczyna się. Po co tracić czas.
Romantyk "szanujący kobiety" będzie TAK SAMO odrzucony plus niezerowe ryzyko że zostanie wyśmiany i wrzucony w internety. Zatem takie podejście jest kompletnie bez sensu, a ponieważ jesteśmy w fazie schyłkowej 'apek randkowych' to efektywne strategie (w rozumieniu teorii gier) są już ustalone
@Xandress: Może dlatego, że kobieta ocenia atrakcyjność faceta pod względem związkowym, a mężczyzna - seksualnym? To dwie różne strategie oceny atrakcyjności, bo cele obu płci są odmienne. Ewolucyjnie zgadza się: kobieta szuka dobrych genów, więc jest wybredna, a
@Xandress: zatem będzie mniej górnolotnie. Nie potrafisz logicznie dowieść swojej racji, więc uciekasz się do wyzwisk. To, ze kobiety są bardziej selektywne to fakt. To, że wg ciebie ta selektywność to negatywna cecha, którą określasz wybrzydzaniem, a co za tym idzie - niepożądanym zachowaniem kobiet, które powinny brać co się nawinie, a jeżeli tego nie uczynią - odmawiać
@marcin-tirowiec: Istnieją, wystarczy wejść na fotka.pl i można przebierać w ulanych i bezzębnych samotnych matkach xD
@Xandress: Ja jakoś