Wpis z mikrobloga

Gdzie ten niedobór rąk do pracy? Na byle gówniane stanowisko po kilkaset CV wlatuje xd

@arsze_nick: I to jest wskaznik, ze brakuje pracy, czy ludzie szukaja rowniez innej pracy?

Dalej mamy prawie milion
  • Odpowiedz
@Pas-ze-mna-owce

@Klimbert: @tether69 Absolutni debile, którzy się z tego cieszą w komentarzach nie mają pojęcia, że to uderzy we wszystkich. Zapaść usług publicznych, służby zdrowia, transportu publicznego, edukacji, emerytur, wzrośnie sprowadzanie muzułmanów itd. To są ludzie bijący brawo na wieść o własnym wyroku śmierci.

Zapaść to dopiero będziesz miał, otóż rzeczywistość jest syfiasta i takie są fakty, a podniecanie się czymś takim jak "demografia" (pojęcie ze słownika) to
  • Odpowiedz
@Pas-ze-mna-owce Europa zacznie wymierać przyjdzie wielka i długa bieda, a jak ludzie będą biedni to się będą szybko rozmnażać i znowu Europa będzie bogata, a ludzie przestaną się rozmnażać i tak w kółko
  • Odpowiedz
@radek-kedar: a niby dlaczego mieli by wprowadzać swoje porządki?
Skąd to głupie przekonanie, że niska dzietność musi automatycznie oznaczać dużą imigrację?
Zabronić imigracji i zmusić firmy do inwestowania w zwiększenie produktywności.
  • Odpowiedz
@picasssss1: Ok, ja mam na to inny pogląd, bo pierwsze jeszcze za Twojego i mojego życia oddczujemy zapaść demograficzną, a nasze dzieci tym bardziej.

Więc po pierwsze martwie się swoją przyszłością (emerytura, opieka zdrowotna) - i Ty też powinieneś, a po drugie martwie się o moje dziecko (tu już nie musisz jak nie chcesz mieć dzieci)
  • Odpowiedz
@picasssss1: Ale sprzedaż co dokładnie? To sprzedaż jest tego rozwiązaniem? Czyli pogorszenie stopy życiowej jest rozwiązaniem? Jak sprzedaż mieszkanie to gdzie będziesz mieszkał? Nie lepiej zapobiegać i być może ratować tą demografie (choć pytanie w jaki sposób) niż leczyć już chorobe.
  • Odpowiedz