@tether69: na razie osoby przy władzy robią wszystko aby tą dzietność dobić do zera
No i niech to wszystko walnie... ciekawe czy w ciągu lat ktoś się skapnie w czym jest problem, czy może singli będą wsadzać do więzienia i dalej iść w przeciwną stronę.
@tether69 Poland stronk ᕦ(òóˇ)ᕤ Pan Koreańczyk, nasze 1.0 to nie jest nasze ostatnie słowo! @Jergen w 2100 będzie nas wciąż więcej niż w czasach niewolnictwa pańszczyźnianego pierwszej RP ale kraj będzie liczniejszy przez imigrację ze wschodu. Powróci wielonarodowość na ziemię RP. Historia kołem się toczy.
@tether69: To i tak nie są rzeczywiste dane bo mi w Polsce urodziło się 2 synów, a wyjeżdżając z kraju niczego nie zgłaszałem. Takich ludzi jest więcej.
@pieknylowca: Biedni psedsiembiorcy i milionerzy sprowadzą niewolników do pracy z największych zadupi świata, byle Polakowi nie zapłacić 5 zł więcej xd
To oznacza poprostu zapaść I ogromną biedę i tego problemu nikt nie powinien bagatelizować (chyba, że postęp technologiczny spowoduje mniejsze konsekwencje)
@Jergen: postęp technologiczny nie wypełni luki popytu
https://x.com/MoreBirths/status/1940541818023956663
#demografia
#polska
#nieruchomosci
@Jergen: 3500 na rękę minimalnej i mieszkania po 15k zł za m2 to jest zapaść i ogromna bieda. Nie trzeba czekać do 2100 roku. Już jesteśmy biedni.
No i niech to wszystko walnie... ciekawe czy w ciągu lat ktoś się skapnie w czym jest problem, czy może singli będą wsadzać do więzienia i dalej iść w przeciwną stronę.
@Jergen w 2100 będzie nas wciąż więcej niż w czasach niewolnictwa pańszczyźnianego pierwszej RP ale kraj będzie liczniejszy przez imigrację ze wschodu. Powróci wielonarodowość na ziemię RP. Historia kołem się toczy.
źródło: 1000005472
Pobierz@Vampire007: o co?
źródło: 1000008365
Pobierz@re5ublimacja: będzie, tyle że będą mielit rochę inny odcień skóry i przekonania religijne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jergen: postęp technologiczny nie wypełni luki popytu