Aktywne Wpisy

wykop +9
Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie

Prowadzę małą rodzinną pizzerię, zachorował nam dostawca. Nie mamy jakoś dużo zamówień, ale te kilka, kikanaście dziennie jest. Pogadałem z kolegą, jego syn mógły mi pomóć, akurat na skuterze jeździ, miejscowość 2 ulice na krzyż 0 ruchu więc luz. Zaproponowałem mu 120 pln, a na pewno dałbym 150 na koniec (praca jakoś od 10 do 18, z czego 90% to siedzisz na zapleczu w firmie na telefonie - nie ma wifi ale
źródło: image
Pobierz

its over
@mirko_anonim: Pierwsze słyszę, żeby dziewczynę po dziadkach dostać.
Miałem na myśli mieszkanie po dziadkach* my po dziadkach nie dostaniemy dziewczyny,
@Rajbond: moze bym w to uwierzył gdybym nie żył w 2015 xd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: czy ty właśnie narzekasz na to jak trudno jest kupić mieszkanie dla zwykłego faceta, po czym problem widzisz w tym, że chcą opodatkować bogatych i rozkręcić budownictwo społeczne?
Z taką logiką i podejściem, to nie dziwię się, że sobie nie radzisz.
@Rajbond: Nie było vifoniarzy bo wtedy trwała była synonimem przypału, widać że w tamtych czasach musiałeś chodzić max do gimby, a i to wątpliwe.
Tak, odkryłeś że moda na fryzury się co kilka lat zmienia, ale nie zmienia to faktu że wtedy większość Polaków strzygła się na zapałkę albo "boki krótko, góra długo" a modne fryzury nosiło 1% Oskarków. Tak samo z ubiorem większość młodych facetów ubierała się
@Rajbond: Skąd to możesz wiedzieć skoro
Tysiące lat temu zyskały tą świadomość ale dopiero jak do polski na pełnej weszła globalizacja i bardziej rozwinęły się social media to mogły zacząć sobie przebierać w samcach jak w warzywniaku i miały większy dostęp do zachodnich kanonów piękna. U nas nawet powszechna moda
I co w związku z tym? Twój syn i jego kilku kolegów są jakimś ostatecznym wyznacznikiem zjawisk społecznych, czy o co ci chodzi?
Swoją drogą to też jest śmieszne, że ,,zaobserwowałeś" całe pokolenie ludzi 2001-2003 (czyli jakieś kilkaset tysięcy osób) i byłeś w stanie stwierdzić, że dosłownie KAŻDA
@Rajbond: No nie, bo przynajmniej w okresie od II ww do gdzieś tak połowy, albo i końcówki lat 90, dominujące było w społeczeństwie że lepszy dowolny chłop niż żaden.
ja obserwuje swoje pokolenie i jakoś każdy ma mieszkanie/ dom nie rozumiem o co płaczą ludzie na tagu nieruchomości. Tak samo jak wyjdę na ulicę to ludzie mają luksusowe samochody, bmki warte 500k zł
Po prostu żyjesz w swojej bańce informacyjnej wystarczy spojrzeć na demografię, ilość zawieranych małżeństw czy inne statystyki żeby zobaczyć, że jest ogromny problem z samotnością.
T.Roosevelt miał dobrą radę: Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
Fun fact: ludzie są leniwi. Dużo czasu poświęcają na narzekanie, zamiast wziąć się za siebie i zbudować swoją wartość.
To takie narzekanie w stylu chłopa, który w szkole się nie uczył, bo wolał grać w cs, a potem ląduje w kołchozie za najniższą i dziwi się, kogo stać w ogóle na auto,