Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: Okazuje się, że Karolina z jej umiejętnościami miękkimi, dobrą gadaną i świetnymi kontaktami z wieloma osobami w biurze jest bardziej wartościowa dla firmy niż potężny pan programista, który pracuje dwie godziny dziennie, siedzi tylko na zdalnym, a na integrację nie przyjdzie, bo to ujma na jego honorze, a w ogóle to on się nie integruje z osobami, z którymi pracuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust ale to wcale nie jest cenne, poza pracą bezpośrednio z klientem. To jest najłatwiejsza praca do zastąpienia przez AI, nawet durny Copilot jest Ci w stanie przeszukać wszystkie maile i teamsy i podpowiedzieć do kogo się odezwać w jakiej sprawie oraz streścić durne 4O minutowe spotkanie z menedżerem do 5 punktów.
  • Odpowiedz
@BornToDie69 sęk w tym, że nie musi. To menedżerowie najbardziej potrzebują spotkań, żeby udawać, że są potrzebni i mają zapełniony kalendarz. Nie wszyscy tacy są, ale bardzo łatwo na takich trafić, tak z 70% jest do zastąpienia AI.
  • Odpowiedz
@gokotgo:

To jest najłatwiejsza praca do zastąpienia przez AI,

No właśnie nie, nigdy nie zastąpisz prawdziwych emocji i umiejętności miękkich człowieka sztuczną inteligencją.
Jeśli klient wymaga człowieka, to te umiejętności są
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust chłopie, o jakich Ty prawdziwych emocjach mówisz w kontekście pracy, w pracy nie ma prawdziwych emocji. Poza tym przecież powiedziałem, że te umiejętności są cenne jedynie przy bezpośredniej pracy z klientem. Nie zastępuje umiejętności analitycznych ani kognitywnych, może póki co tylko zwiększać produktywność ludzi, którzy już takie umiejętności mają.
  • Odpowiedz
@gokotgo:
"W pracy nie ma prawdziwych emocji" o kurła xdddd

Chłopie, nawet nei zdajesz sobie sprawy ile stanowisk jest opartych o umiejętności miękkie w dużej mierze. Oj totalnej jestes nieświadomy. To że Ty żyjesz sobie za biureczkiem z kodem na monitorze i nie umiesz into relacje międzyludzkie, to nie znaczy że tak wygląda świat.

Ai na pewno duuuzo lepiej zastępuje czynności kognitywne i analityczns niż umiejętności miękki. Tutaj nie ma
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust ale ja nie jestem programista. Rozumiem, że Ty podejmujesz decyzję biznesowe i finansowe na podstawie tego, że lubisz jakiegoś managera, ale takie firmy już odchodzą do lamusa. Liczy się tylko biznesowy zysk/strata.
  • Odpowiedz
@gokotgo:

że lubisz jakiegoś managera

Przecież rozmawiamy o umiejętnościach miękkich, to czemu wyskakuejsz z "lubieniem managera"?

Poczytaj co to jest ogół umiejętności miękkich i jak wiele dziedzin dotyka ten aspekt. Bo mam wrażenie że uważasz że to po prostu ładne wysławianie się i dogadywnanie z ludźmi xD
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust no bo mówiłeś o emocjach, a lubienie kogoś to emocja. Przecież powiedziałem, że ten aspekt dotyka głównie sprzedaży. Przy czym ja np. politykę uważam za "sprzedawanie" swojego programu.
  • Odpowiedz