Wpis z mikrobloga

Trzeci Syn (dwanaście kilo #pdk) tydzień temu zawitał (powodzenia ze zmieszczeniem Rodziny w Yarisie), więc na nową drogę życia nowe wozidło. Idealnie się złożyło, termin odbioru był na czerwiec.

Super samochód. Foczka U DM-i Design.
Nic więcej nie trzeba (do przeciętnej, polskiej jazdy 6, czy 10 tysięcy kilometrów rocznie wokół komina).

Stosunek cena jakość torpeda (pierwsze modele Xiaomi koło roku 2013 vibes). Sąsiad obok też ma od trzech miesięcy i sobie chwali.

Dobrą robotę Chińczycy robią.
Tylko BYD nas wyzwoli.

W kraju, który wydaje 120 miliardów rocznie (wypływu sieki, gotówki) na luksus zwany motoryzacją. Jak nam Chińczyk pomoże urwać dwudziestaka, to już praktyczny koszt wszystkich wynagrodzeń w automotive (dość mocnym, 200 tysięcy stanowisk, ok. 25 miliardow rocznie).

Nokia też kiedyś miała 45% rynku telefonów.

5 plusów i robię filmik z pełnym opisem.

Parafrazując Katona Starszego: a poza tym sądzę, że Yaris Cross AWD z dodatkami za 150 tysięcy należy zniszczyć.

#swobodnezycie #byd #samochody
Krzewiciel_prawdy - Trzeci Syn (dwanaście kilo #pdk) tydzień temu zawitał (powodzenia...

źródło: 829

Pobierz
  • 223
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jednak myślę troche dalej niz "he he byle dwudziestaka urwać"

@kobiaszu: oj, ależ śmieszki, nie było im końca

Ja myślę (he he) jeszcze dalej - potencjalnych korzyści jest wiele, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że nie mamy własnej marki.
A połowa naszego automotive przyznaje się już do powiązań z motoryzacją chińską (tweet Pana Piechocińskiego jeśli mnie pamięć
  • Odpowiedz
@x4rgon: tylko w germańskim automotive pracują tysiące Polaków, a setki polskich firm funkcjonuje tylko i wyłącznie dzięki germańskiemu automotive. Ale to trzeba chwilę pomyśleć a nie tylko tiktoka oglądać
  • Odpowiedz
@Krzewiciel_prawdy: Po pierwsze, skoro masz zamiar pisać w taki „fajny” i młodzieżowy sposób, nie pisz wcale bo czytanie tego bełkotu to straszne przeżycie.
Po drugie, jak już Chińczycy wykończą jedną z najważniejszych w europie gałęzi gospodarki i podniosą ceny x3 to nie płacz, tylko grzecznie wyskakuj z kasy dla pana Puchatka.
  • Odpowiedz
@Krzewiciel_prawdy: chińska chujnia dotowana przez chiński rząd żeby r------ć nam europejski przemysł motoryzacyjny

@kobiaszu: Europejski przemysł sam jest r-----------y przez UE (jak wiadomo to Chiny zakazały rejestracji aut spalinowych od 2030).
Poza tym wcale Volkswagen i Mercedes nie są finansowane przez Niemców, nic a nic mówię ci mordo.

@x4rgon: różnica taka, że germański automotive napędzał miejsca pracy
Nighthuntero - >@Krzewiciel_prawdy: chińska chujnia dotowana przez chiński rząd żeby ...

źródło: 1000027923

Pobierz
  • Odpowiedz
@Krzewiciel_prawdy:
1) Chińczycy pomagają Rosji
2) próbują zniszczyć rynek, żeby wyeliminować konkurencję i drastycznie podnieść ceny
2) wyszukaj sobie na YouTube jak to jest z częściami. Nawet u dealerów nie ma, prawie wszystko idzie z Chin i Grzęda czekać tygodniami
  • Odpowiedz
  • 16
@kobiaszu: Europejski przemysł motoryzacyjny mógł płacić więcej w swoich montowniach w Polsce to byłoby nas stać na niemiecki samochody. Trzeba było myśleć dalej.
  • Odpowiedz
@Krzewiciel_prawdy: nie mam nic do chińskiej motoryzacji ale mam już wiele do jej ekspansji na inne rynki. Większość konsumentów nie ma zdolności do odroczonej gratyfikacji i chce właśnie swoją nagrodę w postaci tańszego samochodu na podobnie dobrym europejskim standardzie (he he urwać dwudziestaka) od razu nie dostrzegając tego, że wykańcza własny przemysł i kolejne auto będzie już musiał kupować od chińczyka drożej niż europejskie a poza tym zbierać na nie
  • Odpowiedz