Aktywne Wpisy
Gumez +637
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +24
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem Polska może pochwalić się najniższą dzietnością w UE - prawdopodobnie już w tym roku spadniemy poniżej jednego dziecka na kobietę.
Kobiety uzyskują ogromny przywilej emerytalny nie ze względu na fakt urodzenia dziecka, ale samą możliwość, z której większość z nich nawet nie skorzysta.
#dyskryminacjamezczyzn #dyskryminacjaemerytalna #demografia #polska #pieklomezczyzn
@stefankot: Najlepsze że feministki nie mają problemu by mówić że faceci powinni gnić w okopach bo tak nas natura stworzyła. Ale oczekiwanie od kobiety by rodziła dzieci jest już nieludzkie
Nie p-----------m się do kobiet. Dowód anegdotyczny, ale większość kobiet, z którymi rozmawiałem na ten temat, jest za zrównaniem wieku emerytalnego - zarówno ze względu na równość, jak i głodowe emerytury ich
Wylane dziecko z kąpielą, mówię. Można byłoby to zrobić mądrzej to PiS też nie maiłby paliwa populistycznego @open_or_die
Grecja to ciekawy przykład, bo też dużo zrobili tak jak Niemcy chcieli. I co? I od kryzysu w 2008 zaliczają stagnacje jak nie realny spadek jakości życia. Nie porównywałbym się z nimi w czymkolwiek chyba że w tym żeby
@czerwonykomuch: Taaa, no nie wiem większość kobiet jest wielce oburzona na myśl o zrównaniu, bo przecież RODZĄ DZIECI XD
Ja osobiście jestem za zrównaniem wieku emerytalnego mężczyzn i kobiet, ale bez ekstra podnoszenia dla facetów. Te bajeczki, że jak dłużej się popracuje 2 lata
Dlatego w moim poście jest „nie skorzysta”, a nie „nie korzysta” lub „nie skorzystało”. Czas
Jak genetycznie różnią się polki od niemiek, czeszek, holenderek etc.