Aktywne Wpisy

ka-lol +96
Denerwujące jest to usilne promowanie kobiecej piłki nożnej i robienie z jakiejś typiary co to niby gra w jakiejś ważnej drużynie, sportowca na miarę Lewandowskiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nikigo kobieca piłka nie obchodzi.
#pilkanozna
Nikigo kobieca piłka nie obchodzi.
#pilkanozna

lougramm +7
#pytanie #pomocy Cześć, mam prośbę o poradę. Mam prawie 40 lat i nigdy nie byłem na basenie(tak można się pośmiać), no tak po prostu wyszło. Mam też 3.5 letnią córkę, trochę chorowita, ma jakieś drobne problemy ze sprawnością ruchową, nic poważnego, ale nawet lekarz zalecił basen. Uznałem, że skoro jest lipiec, zrobiło się ciepło, to zapisałem ją na zajęcia nauki pływania dla maluchów. Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach.

Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem Polska może pochwalić się najniższą dzietnością w UE - prawdopodobnie już w tym roku spadniemy poniżej jednego dziecka na kobietę.
Kobiety uzyskują ogromny przywilej emerytalny nie ze względu na fakt urodzenia dziecka, ale samą możliwość, z której większość z nich nawet nie skorzysta.
#dyskryminacjamezczyzn #dyskryminacjaemerytalna #demografia #polska #pieklomezczyzn
Ale realnie rzecz biorąc obie płcie powinny mieć 65 emerytalny.
@Protectorx: ciekawe jak byś śpiewał, jak byś miał żonę, w której jest uszkodzony płód, ale nie pozwolili przerwać ciąży - i potem jesteś wdowcem, bo zeszła na sepsę.
Komentarz usunięty przez moderatora
"Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny."
Zmniejszenie kobietom wieku emerytalnego nawet pod pretekstem "bo rodzom dzieći" jest niezgodne z duchem polskiej konstytucji.
Komentarz usunięty przez moderatora
@stefankot: no tak, takie rozwiązanie dyskryminowałoby kobiety, które z jakiś powodów, na przykład z powodu raka, nie mogą mieć dzieci.
@czerwonykomuch: i nasze społeczeństwo właśnie tego chce. Widać to dokładnie po wynikach głosowania.
¯\(ツ)/¯ Masz wolną wolę, nie musisz brać tego świadczenia nikt Cię nie zmusza, a gdybyś miała empatię to byś zsolidaryzowala się z nami facetami i pracowała ramię w ramię z ludzkiej przyzwoitości
- macierzyńskie świadczenie przedemerytalne: 1 rok na każde urodzone/wychowane dziecko (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
I wszystko jest cacy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)