Wpis z mikrobloga

@badreligion66: ale brednie. Niemcy podrzucają nam tych rzekomych „uchodźców „ co nie maja kwitów itp. A ktorzy przyszli tu na zaproszenie wlasnie niemiec. Ci pisowscy migranci maja dokumenty i znany jest ich kraj pochodzenia wiec mozna ich bez problemu deportować.
  • Odpowiedz
@badreligion66: tylko roznica taka ze przyjezdni od Matiego to nam kreca kebaby, jeżdża uberami, siedza na budowie - pracuja, a od rudego to inzynierowie od gwaltow, rabunkow i skakania po dachach aut
  • Odpowiedz
Zjawisko trwa od końca 2023 roku gdy Niemcy rozpoczęły kontrole graniczne. Po prostu wcześniej nikt ich nie łapał i nie cofał.

Niemcy kontrolowali granicę już za PiSu i jakoś cofek nie było, bo nie rządził rudzielec. O procederze wrzucania wszystkich jak leci pod "a powiemy, że oni przyszli z białorusi" mimo braku jakichkolwiek dowodów, donoszono od samego początku rządów rudego. A strumyczek z białoruskiej granicy jest niczym (mimo starań polityków PO) wobec
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Kontrola graniczna została wprowadzona na jesień, 2023 r., czyli gdy PiS oddawał władzę - nie przeinaczaj skoro nie masz wiedzy (albo udajesz że nie masz). Od tamtego momentu kontrole są intensyfikowane co prowadzi też do intensyfikacji zawróceń. Ostatnie pushbacki to efekt właśnie wzmocnienia kontroli w maju. Problemem jest caly czas napływ ze wschodniej granicy. Tylko teraz nie ma gdzie go przepychać.

https://www.dw.com/pl/przysz%C5%82y-szef-urz%C4%99du-kanclerskiego-niemcy-wzmocni%C4%85-kontrole-graniczne/a-72396850
  • Odpowiedz
tylko roznica taka ze przyjezdni od Matiego to nam kreca kebaby, jeżdża uberami, siedza na budowie - pracuja, a od rudego to inzynierowie od gwaltow, rabunkow i skakania po dachach aut

@Cinos:
Ty tak poważnie?
  • Odpowiedz
Niemcy kontrolowali granicę już za PiSu i jakoś cofek nie było, bo nie rządził rudzielec.

@eduardo-garcia: nie matole "cofek nie było", tylko siedzieli o tym cicho, bo to nie było popularne społecznie, więc TVPiS nie informowało. To że ty o czymś nie wiesz nie znaczy automatycznie, że to nie istnieje
  • Odpowiedz
standard

Tik toka też nie mam, ale twój geniusz mnie rozwala. Zarzucasz mi, że nie wiem, o wcześniejszych wydarzeniach, bo nie mówili w mediach, a gdy się do tego argumentu odnoszę, wyjeżdżasz z taką ch[autocenzura]jnią o wyłączaniu TV. Nie jesteś najostrzejszą kredką w piórniku. Nie da się tego ukryć.

to starszych niż 10 lat już nie masz, marny manipulancie? XD

Przepraszam.
  • Odpowiedz