Wpis z mikrobloga

@Zgrywajac_twardziela:

Nikt jeszcze wtedy nie znał pojęcia trollowania

Ale nie przesadzaj, kilka lat wcześniej istniały komentarze na Onecie i tam takie postaci jak Czuły Wojtek czy Antek Emigrant. Wcześniej pewnie też coś było ale jako dziecko neostrady nie znam praktycznie internetu sprzed 2004 roku.
  • Odpowiedz
@WujaTHC:

Szkalowanie papy zaczelo sie w okolicach 2009

Raczej nieco wcześniej, w 2008 już na pewno szkalunek internetowy miał miejsce, pamiętam jak kumpel z klasy, z którym robiliśmy burdy na lekcjach religii, coś tam podszaklował lekko do mnie(chyba chciał wyczuć mnie, co ja na to xD), a ja się oburzyłem, że to przecież papież i nie przesadzajmy ehh ( ͡° ʖ̯ ͡°)

• Odpowiedz
@loginnawykoppl: Ja jeszcze pamiętam użytkownika "Jasiu Śmietana", który każdą wypowiedź zaczynał od "Bez sęsu". Szkoda, że Onet w końcu zdecydował się na wyłączenie opcji komentowania pod artykułami.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela @WujaTHC

były fale cenzo. Pamiętam jak kilka lat temu na jakiejś grupie z cenzo na fb ktoś zapytał kiedy powstały cenzopapy i od kiedy się szkaluje papieża. 90% odpowiedzi było że w okolicach 2018 roku ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ale cóż, każdy młody myśli że wymyślił coś, co tak naprawdę było dobrze znane poprzedniemu pokoleniu/pokoleniom
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: ja w 2009 wkleiłem cenzo na demoty, takie gdzie był prosiak i dokleiłem mu głowę papaja w miejscu głowy. Jeszcze wtedy nie była rzułta :)

Łojezu, dostałem groźby karalne w komentarzach. I perma chyba z 5 minut po wrzuceniu tego trolla xD
  • Odpowiedz
@Antorus:

Łojezu, dostałem groźby karalne w komentarzach.

Zawsze mam bekę z internetowych napinaczy co się odgrażają, był tutaj jakieś parę lat temu taki jeden pisowiec co na PW(i nie tylko) się odgrażał jak to mi nie w-------i. Spytałem go wprost, komu on chce konkretnie w--------ć, nickowi na wykopie? Usunął konwersację i więcej z siebie błazna nie robił xD
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler: ciekawe w sumie co tam u niego, może spełnił swoje marzenie i został w końcu motorniczym. Albo ten jego przyjaciel co miał zły hjumol Maksymilian pszadlo xd. Była inba z nimi xd
  • Odpowiedz