Wpis z mikrobloga

Mirki, głupie pytanie mam. W środę przyjeżdża dostawa rzeczy do łazienki w moim urządzanym mieszkaniu. Mieszkanie mam na 4. piętrze, w bloku jest winda. Nie będę miał raczej nikogo do pomocy z wnoszeniem tych rzeczy. Zakładam że wszystko bez problemu sobie wniosę, ale mam obawy co do wanny. Długość 180 cm i waga 27 kg. Waga to jedno, ale przez wymiary może być nieporęczne żeby złapać. Nie wiem w co będzie zapakowana i czy będzie jak to chwycić. Czy taki przeciętnej budowy chłop jak ja da radę to samemu wnieść? Mam po prostu obawy czy nie utknę z wanną na klatce, bo do windy być może się nie zmieszczę, a po schodach samemu może być problem to wnieść by w nic nie puknąć albo obetrzeć. ¯\(ツ)/¯

#remontujzwykopem #lazienka #mieszkanie #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AgentGecko: Zalezy jak bedzie zapakowana. Ja sie zdziwilem jak koles mi tv wnosil (mam blisko do sklepu to pomyslslem ze pojde i kupie. Jak zobaczylem karton 65" tv to stwierdzilem ze to glupi pomysl i zamowie z wniesieniem :P)

I koles mnie zadziwil bo po prostu "wciagal" go po schodach :D Na to bym nie wpadl :)
  • Odpowiedz
@AgentGecko: poproś sąsiada, powiedz że stawiasz flachę
gdyby ciebie ktoś poprosił o coś takiego to chyba by nie było problemu

a swoją drogą 27 kg to jest waga sztangi z nałożonym ciężarem +7kg , takie coś to powinieneś nosić nad głową ( ͡° ͜ʖ ͡°)
heniek_8 - @AgentGecko: poproś sąsiada, powiedz że stawiasz flachę
gdyby ciebie ktoś ...

źródło: 25378

Pobierz
  • Odpowiedz
@AgentGecko: powinieneś dać rade, ale zależy jak zapakowana i jaka klatka. Lepiej weź sobie jakąś gotówkę w kieszeń jakby trzeba było kierowcę poprosić o pomoc, zawsze to łatwiej manewrować.
  • Odpowiedz
@AgentGecko Protip, sprawdź zawartość przy kurierze. Mi kiedyś przyjechała wanna z małym pęknięciem, umywalka pęknięta w pół i nie przyjęli reklamacji (firma przewozowa DB Schenker).
  • Odpowiedz