Wpis z mikrobloga

@Luciferrrro: glosy są po to przechowywane, żeby była możliwość wglądu na podstawie prostestow wyborczych.

Dlatego nie zaprzysieza sie prezydenta od razu.

To czy byly ruszane od tego czasu czy nie leży już w gestii zabezpieczeń. Tak samo mozemy się zastanawiać skad mam pewność czy mój glos był ruszany od momentu wrzucenia do urny? Po to sa odpowiednie służby żeby to zabezpieczać.

Na razie wiadomo tylko o fałszerstwach podczas liczenia. Jeśli
  • Odpowiedz
@Luciferrrro:

Jak chcesz zorganizować ponowne liczenie, kto ma je liczyć i jaką dajesz gwarancję że przez miesiąc nikt nie ruszał głosów?

Na workach są oficjalne plomby. Numery plomb są spisane. Poszczególne pakiety w workach zgodnie z procedurą powinny być pozaklejane. Jak jest coś rozplombowane to się zgłasza.
  • Odpowiedz
Na razie wiadomo tylko o fałszerstwach podczas liczenia

Nie wiadomo niczego na temat ani jednego fałszerstwa. Nie rozumiesz znaczenia tego słowa. Doszło do kilku nieprawidłowości i w przypadku uzasadnienia takowych, SN nakazał ponowne liczenie. Nic wyjątkowego, standard przy każdych wyborach.

@hu191:
  • Odpowiedz
@Luciferrrro: skanować automatem. Później program który potrafi rozpoznać krzyżyk w kratce i zamiast teraz przez miesiąc się głowić czy i jak to zrobić to już by to było dawno przeliczone. Albo nich liczą Ci co z-----i za miskę ryżu.
  • Odpowiedz
@kolar1: Samo skoordynowanie ponownie składów komisji będzie trudne, ludzie mają urlopy, wyjazdy. Do tego głosy teraz leżą pewnie gdzieś w centrali w Warszawie. Transport 250 tysięcy ludzi do Warszawy żeby policzyli głosy to też nie taka prosta i tania sprawa. Można je wysłać ponownie do OKW, ale kto je będzie transportował i pilnował?
  • Odpowiedz
@kolar1: No to powiedz czy zmieści się tam 250 tysięcy osób żeby policzyć ponownie głosy. Do tego za miskę ryżu, nawet ci którzy się nie pomylili i policzyli poprawnie w wyborach.
  • Odpowiedz
pomyłki sie zdarzają ¯(ツ)

@Hrjk: triggeruje mnie takie pieprzenie

Skoro grupa (!) ludzi raz na 5 lat nie potrafi policzyć kartek to niech siedzi w domu i da innym,
  • Odpowiedz
gorzej nie będzie niż liczenie przez bandę półmózgów lub najgorzej - oszustów

@zupakalafiorowazkluskami: odważne słowa, jak na to że w większości tych komisji z "anomaliami", przewodniczący byli zgłoszeni z komitetu Rafała Trzaskowskiego.
  • Odpowiedz
@dzek: gościu, po prostu każdemu się może zdarzyć. Nie przypisywałbym temu jakichś złych zamiarów. W robocie też się zdarzają wpadki i tyle.
  • Odpowiedz
jaką dajesz gwarancję że przez miesiąc nikt nie ruszał głosów?

@Luciferrrro: a to one nie są plombowane? Jak byłem dawno temu w komisji to były zabezpieczenia przed "ruszaniem głosów"
  • Odpowiedz
@IV_RP: Czyli sprawdziłeś skład tych komisji, policzyłeś i wyszło że większość była od Trzaskowskiego? Czy tak sobie popierdujesz?
  • Odpowiedz