Wpis z mikrobloga

Motocyklowe mireczki pijcie ze mną kompot, egzamin na kategorię A zdany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dosłownie dwie minuty przed wyjściem na plac zaczął deszcz padać, ale to chyba dobrze, bo dzięki temu miałem bardzo luźną trasę po mieście, do tego egzaminator był na prawdę spoko. Teraz kolejny problem, co kupić :D

#motocykle
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WybuchowyCzajnik: ja wzialem FZ6 na pierwsze moto, drugi sezon smigam, jeszcze przed egzaminem kupiona i juz grzebalem przy wymianie opon, naprawach jakichs p-----l, zeby byla motywacja xD

Passat wsrod motocykli, do wszystkiego i niczego, ale najbardziej mi przypadlo do gustu liniowe oddawanie mocy przez R4, przez co zeby faktycznie wykorzystac moc trzeba go przeciagac powyzej tych 10k, a do zwyklej jazdy turystycznej spokojne moto
  • Odpowiedz
@harrame: generalnie to zastanawiam się nad czymś typu właśnie fz6, wizualnie jest OK, co do charakterystyki pracy silnika jeszcze nie mam preferencji, po jeździe na 125cc to wszystko będzie kosmicznym apgrejdem xD
  • Odpowiedz
@khrop: zaraz po odpaleniu to nie wiem, ale był zimny silnik i na 8 zaraz jak zacząłem jazdę na pewno jechał szybciej niż normalnie. Potem patrzałem na dojeździe do wolnego slalomu to było 10kmh. Na kursie pamiętam, że niektóre egzemplarze jeździły też te 10kmh, ale jeden kojarzę, że jechał 8kmh.
  • Odpowiedz
@WybuchowyCzajnik ja też robię, 12h mi zostało, po półtorej godziny na mtku dało radę ósemki z jedną ręką na zakrętach ale na mieście już się pozapominalo patrzeć na znaki tak dokładnie jak jeżdżąc autem 😌
  • Odpowiedz
rozważałem nawet zakup nowego motocykla typu sv650

@WybuchowyCzajnik: Od czasów porzucenia Gladiusa akurat ten model się nie zmienił, więc 5-8 letni będzie taki sam jak nowy. Ale jak chcesz najbardziej klasyczny z "modern classic" to ten jest OG.
  • Odpowiedz