Wpis z mikrobloga

@asdeusz-konopielka: mimo wszystko wydaje się, że jest tu najmniej aktywności botów podszywających się pod prawdziwych ludzi. Plaga dzisiejszego internetu. X dla porównania to już głównie ruch napędzany botami, istne cmentarzysko dusz.
  • Odpowiedz
  • 13
Wydawało się, że wykop to będzie ostatnie miejsce, które odwiedzam, bezpieczne od "martwego internetu". Ale od paru lat strasznie tu pusto i nudno.
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: zdechł i to dawno temu, tak jak fora php by przemo. Internet został scentralizowany skurczył się do kilku portali.

Reddit to tragedia tam jak podejmujesz rozmowę to zniewieściali użytkownicy stoją murem za feminizmem nie da się tego czytać.
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: Na Reddicie wiele zależy od konkretnych subów i moderacji. Niestety akurat r/polska ma bardzo surową moderację. Zwłaszcza najbardziej aktywny moderator Wokolis, który chyba nie ma życia poza redditem i w kółko forsuje coraz bardziej abstrakcyjne zmiany regulaminu dające mu w zasadzie wolną rękę do interpretacji. Wskutek czego przez lata wynalazł powody, by zbanować wszystkich ludzi, którzy mają od niego inną opinię i potrafią ją uzasadnić. Tych, którzy nie potrafią,
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: Wykop też praktycznie zdech. Tylko takie gorące tematy jak wybory prezydencki, wojna na bliskim wschodzie czy Ukrainie sprawiają że ludzie wchodzą by poszukać informacji i napisać parę komentarzy. Wykop żyje jedynie od jednego do drugiego gorącego tematu. Jak nic ważnego nie dzieje się na świecie to ilość postów i nowych znalezisk wyraźnie spada
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka Chciałem przejść na reddit. Mam tam konto, od roku dużo plusuje, odpowiadam. Moje posty sa szanowane. Do dzisiaj erpolacy mnie nie dopuścili do zakładania tematów. Na polityczne nawet nie moge odpowiadać, a zasady dopuszczenia da tajne. Niech spadają na drzewo, tu moge se pisać co chce.
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: 100%, Wykop BYŁ ostatnim popularnym portalem, którego główną siłą napędową nie jest tajemniczy algorytm do manipulowania twoimi emocjami, by wyssać ci czas. Problem tylko w tym, że zdechł i jak wyżej pisali organiczne są tu już tylko wydarzenia, polityka i patostreamy. Nawet #nieruchomosci wyraźnie podupadły, odkąd moderacja podcięła mickową gałąź, na której siedzieli.
Ciekawe czy w ogóle został jakiś moderator na pełen etat. Patrząc na czasy reakcji,
  • Odpowiedz