Wpis z mikrobloga

Czemu Sebastian Barycza aka @shogun1978 zniknął z Internetu? Od lat lubiłem go oglądać, jak jeździ po całym świecie i naprawia statki. Nagrywał naturalne filmy z miast, w których nigdy nie będę. Pokazywał wszystko, od lotnisk po hotele, a kończąc na spacerach po zwykłych ulicach i portach. Z czasem YouTube zaczął mu usuwać i demonetyzować filmy. Zniknął z YouTube i zaczął regularnie wrzucać filmiki na TikToka. Krótkie, ale zawsze coś. Teraz wchodzę na jego kanał na TikToku i zonk, cały kanał usunięty ze wszystkimi filmikami. Nie zdążyłem obejrzeć wszystkich filmików. Ktoś wie, dlaczego podjął taką decyzję i co się z nim aktualnie dzieje?
#sebastianbarycza #shogun1978 #polskiyoutube
dziobnij2 - Czemu Sebastian Barycza aka @shogun1978 zniknął z Internetu? Od lat lubił...

źródło: 1577282492871

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziobnij2 zatrzymałem się na jego YT lata temu (jak mieszkał jeszcze w Miami chyba). Mega ciekawy content, fajnie prowadził filmy, cisza spokój, prócz jednej dramy z Rockiem kiedy zaczynał swoją karierę (nawet nie pamiętam o co poszło). Trochę mi wspomnienia z technikum odblokowałeś, jak oglądałem go po szkole :)
  • Odpowiedz
  • 3
@Mexiii: gdy odkryłem jego kanał, to potrafiłem oglądać kilka filmików dziennie. Raz film z USA, innym razem z Holandii, później Sir Lanka, Afryka, Australia i Mezopotamia XD Wszystko było, a teraz skasował całe konto ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@dziobnij2: Zanim usunął konto na tiktoku odpisał komuś że żyje, pracuje i ma się dobrze ale wypalił się w kwestii nagrywania filmików. Wielka szkoda bo to jeden z najciekawszych kontentów wg mnie na polskim youtube no i ta nostalgia jak się oglądało filmiki za gówniarza, dalej lubię odświeżyć losowy film.
  • Odpowiedz
@dziobnij2: @Bryto23 @grzegor9 @Mexiii
Mysle ze chlop popelnil blad ze nie zalozyl rodziny i dzieci,
Taka robota ciagle w delegacjach w loty przedziwnych godzinach do roznych stref czasowych rozwala zegar biologiczny.
Ile tak mozna ciagnac? Moze i kasa z tego jest niezla.

Ale bez zalozenia rodziny tylko krecac filmiki dla obcych ludzi to sie nie dziwie ze sie chlopowi znudzilo.
  • Odpowiedz
@dziobnij2: Seba odpisał mi dzisiaj (6.09.2025) na Linkedin. Żyje i ma się dobrze. TikTok dał mu bana na konto bo pisał niepochlebne komentarze na temat Chin.... taka sytuacja. Dalej pracuje na statkach i dzisiaj leci do Dubaju na statek. Czy powróci kiedyś jeszcze do nagrywania.... nie odpowiedział.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: Nie nam oceniać jego życie. Jeden lubi robić na taśmie w fabryce (co by nie było dla mnie bo ta monotonnia by mnie zabiła) a inny lubi zwiedzać świat. W sumie dla mnie gość ma zaje*** robotę, ale to oczywiście moje zdanie tylko. Co do dzieci to życie nie jest takie zero jedynkowe, poza tym nie każdy chce mieć dzieci.

Co do jego aktywności dla widzów.... YT usuwał jego
  • Odpowiedz
@dziobnij2: Ja też. Tylko pytanie w jakim "cywilizowanym" miejscu mógłby umieszczać kolejne nagrania. YT nagle zaczął mu usuwać masę filmów z niezrozumiałych powodów gdzie odwołania się od tego nic nie dały, to się wkurzył i zaczął publikować na TiKToku gdzie z kolei go zablokowali za pisanie źle o Chinach. Trochę mu się nie dziwie, każdy by się wkurzył i zniechęcił.
  • Odpowiedz