Aktywne Wpisy

dos_badass +56
źródło: 20251130_113723
Pobierz
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz

I gdyby ktoś myślał, że takie coś zdarza się tylko w krajach trzeciego świata, że hehe Air India, to sprzedam Wam ciekawostkę z kwietnia tego roku. Leciałam amerykańskimi liniami Delta z JFK do Fort Lauderdale na Florydzie. Generalnie krótki, 3 godzinny lot. No i mamy boarding kompletny, szefowa pokładu informuje o konieczności wysłuchania instrukcji bezpieczeństwa z obrazem na ekranie poprzedzającego siedzenia. Patrzę, mój ekran nie działa, sąsiada nie działa, dzwonię zatem przyciskiem i podchodzi obrażona pani stewardessa i zaczyna na mnie patrzeć z politowaniem, że jak nie mogę się wychylić i obejrzeć instrukcji u kogoś z przodu to ona zrobi mi indywidualną prezentację (no i wyciągnęła ten pas pokazowy i zapina i odpina klamrę xD). No to podniosłam się z krzesła i mówię jej, że nie działają ekrany w połowie samolotu (we wszystkich rzędach na miejscach A-C), na co usłyszałam tylko „oh okay” xD z klimą i światłem też były podczas tego lotu problemy. Jak wylądowaliśmy na Florydzie to w rękawie już czekali mechanicy, ale pani była na mnie obrażona przez cały lot za zawracanie jej gitary.
No więc niestety niechlujstwo, pośpiech i ignorowanie przepisów zdarza się wszędzie na świecie. W naszym przypadku skończyło się tylko na niewysłuchaniu/niezobaczeniu instrukcji bezpieczeństwa przez połowę pasażerów, szkoda że Air India nie miał tyle szczęścia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#samoloty #katastrofa #lotnictwo
źródło: image_picker_87F41F98-86CC-47F6-9B19-9DE3E35F5E74-17455-0000047AED96473E
Pobierz@BasTajpan Amerykańskie linie są znane z tego, że traktują ludzi jak worek ziemniaków.
@BasTajpan: a ja leciałem ryanairem i w ogole nie ma czegos takiego jak ekrany
Ja leciałem do Miami z NY parę lat wstecz, ale nie pamiętam jakie linie, to 2 godziny opóźnienia bo samolot się spierdzielił, dobrze że nie na górze ¯_(ツ)_/¯ pamiętam tylko, że w samolocie siedzenia jak w PKS ie
Być może gdyby nie Twoja "upierdliwość" to ignorowaliby usterkę do czasu poważnej awarii.
Komentarz usunięty przez autora