Aktywne Wpisy

maybe +56
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +37
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy Tesla uruchomi pilotażowy program robotaxi w tym miesiącu?
Pytanie ma na celu sprawdzenie tego, ile procent mirków uważa to za prawdopodobne.
Mnie to bardziej interesuje czy pokażą tańsze modele w tym miesiącu, tak jak było obiecane od dawna.
I nie Panie anonimowy, nie gadaj mi to że autonomia i optimusy ważniejsze. Bo to jeszcze bardzo długo ani grosza do rachunku nie dorzuci. Tesla jest w p-----e ze sprzedażą głównej części biznesu, czyli samochodów. Ja się pozbyłem swojej pozycji za 340$, czekam na zejście co
@gonzo91 Sprzedaż nie wzrośnie bez mniejszego tanszego auta. Konkurencja ma tyle aut w ofercie że sprzedaż obecnych modelinie urośnie bez mocno wyraźnego spadku stóp procentowych na świecie.
@anonimowy_programista to już 5 lat od kiedy w 2020 miało być milion robotaxi, nie sądzę by cokolwiek się zmieniło, nie trzeba mu co roku przypominać ;)
Generalnie powyżej 10 traderów rynki na manifold markets mają praktycznie idealnie skalibrowane prawdopodobieństwa.
@assninja: milion robotaxi miało być, bo taki był wtedy mniej więcej rozmiar floty Tesli. Teraz w grę wchodzi 7 milionów robotaxi Tesli ;)
Jeżeli rozwiązanie Tesli będzie działać i będzie skalowalne tak jak planowali, to bardzo szybko wszystkie auta Tesli będą autonomiczne
@gonzo91: nie raz i nie dwa Tesla przekładała jakieś eventy. Stąd pytanie
Ja zapytałem o teraz.
Brand damage? Jest. Spadki sprzedaży? Są. Brak nowych modeli? A jakże. I potem się okazuje że FSD i Optimus to 60% czy więcej procent wyceny.
Przestałem trzymać ślepo w górę akcje Tesli i przymierzam się do trzeciego kółka. Wierzę w firmę longterm, ale aktualnie jest licho.
I liczysz po prostu
Komentarz usunięty przez autora
@gonzo91: Mi to pasuje. Od 2021-04-01 to jest mój powód dla którego nadal trzymam akcje w Tesli. Natomiast od tamtego czasu doszedł Optimus.
napisałem wtedy (ceny poprawione o
Komentarz usunięty przez autora
źródło: temp_file7540637930911751526
PobierzNatomiast co do tego co podesłałeś, to wszystko ładnie pięknie... tylko, że order book jest dość płytki. Przy postawieniu $2500, to już nie jest 8:1, tylko 2:1. Nie mniej jednak nadal dobra oferta. Już kiedyś z Polymarket korzystałem.