Wpis z mikrobloga

@Korandosama: Nintendo nie jest dla każdego. Jeśli nie jesteś fanem tego typu gier, to nie ma sensu być posiadał konsolę nintendo. Co do samych gier, to o ustach się nie dyskutuje, jednak wielu ludzi kupuje te gry i niektóre wykręcają bardzo dobre wyniki pomimo dostępności tylko na jedna platformę. Twierdzenie, że gry od nintendo są prostackie, to już zwykłe wymyślanie głupot, bo nie widziałem w tych grach chamstwa. Jeśli szukasz
  • Odpowiedz
Z jednej strony to chciwa korporacja, która rzadko robi promocje na gry,

@motonita: ciekawostka: wszystkie firmy są chciwe i chcą zarobić jak najwięcej - nic w tym złego. To, że Nintendo może sprzedać kilkuletnią grę w pełnej cenie świadczy tylko o tym jak dobre gry robią, że ludzie chcą tyle płacić. Każdy lepszy Assasin's Creed w ciągu kilku miesięcy jest w promocji 50%, ale to nie świadczy o tym, że
  • Odpowiedz
@Szalom: Rozumiem Cię i zgadzam się poniekąd z tym co napisałeś. Ja kupując Switcha 2 wiedziałem jakie są jego wady, najbardziej boli LCD zamiast Oleda. Ceny gier mi nie przeszkadzają, na PS5 kupuję w podobnych pieniądzach i jestem już przyzwyczajony. Niestety będzie coraz drożej i nic z tym nie zrobisz, jeśli Ci nie będzie pasowało, zawsze możesz zagłosować portfelem. Jestem zdania że nikt nikomu nie każe kupować konsoli Nintendo czy
  • Odpowiedz
@Leniek: Aktualnie są już alternatywy - Steam Deck, Rog Ally - ale to nie jest niestety aż tak proste jak w Switchu że wystarczy tylko wcisnąć kartę pamięci w konsole i grać. Stąd może się to nie podobać leniwym.

@Rustyyyy: dziękuję, postoję. Chcesz to niech Ci N wciska kutange gdzie tam chcesz.

@motonita: kwestia gustu najwidoczniej, jednemu podoba się FIFA, innemu DOOM. Cóż poradzić.
  • Odpowiedz
To, że Nintendo może sprzedać kilkuletnią grę w pełnej cenie świadczy tylko o tym jak dobre gry robią, że ludzie chcą tyle płacić.

@SmutnoMi: Plują, a Ci tańczą i śpiewają że deszcz pada. :)
  • Odpowiedz
@Korandosama

Typowy fanatyk N, nie potrafi konstruktywnie rozmawiać tylko od razu obraża od Sebiksów.

Ludzie mają różne preferencje i tyle. Ty jako rasowy wykopek przedstawiciel inteligencji czepiasz się ludzi, którzy mają inny gust i są zadowoleni z zakupu. Graj na swoich konsolach i PC w Mariany, zeldy itp nikt ci nie broni. Wiadomo, że najlepiej kupić PC za kilkadziesiąt tysięcy by grać w 8k, 160hz, ultra...
  • Odpowiedz
@Leniek: ja mam 4080s i nie narzekam. Nigdy nie mam problemu z wyborem bo zawsze kupuję świadomie. Biorę to co potrzebuję i nie patrzę na innych. Bierz co w danym momencie lepsze/bardziej opłacalne. ;)
  • Odpowiedz
@Korandosama

W nintendo nie chodzi o osiągi tylko o grywalnosc. Zawsze tak było. Marka ma 136 lat zaczynała od produkcji kart do gry, w 1978 wyprodukowali swoj pierwszy automat do gier, a od 1981 produkuje gry i od 1983 konsole.

To nie jakis moloch jak sony czy microsoft i niektórzy maja sentyment.
  • Odpowiedz
@sheevik1: Nintendo pluje na swoich fanów, a Ci się cieszą mówiąc że deszcz pada. Nie ma to jak konsola która osiągami jest na równi z PS4. :) A Ci jeszcze uszami klaszczą.

@Korandosama: dobrze, że jest przenośna alternatywa w postaci PlayStation Portal. A NIE CZEKAJ
  • Odpowiedz
@sheevik1: ile taka przyjemność, zastanawiam się czy nie kupić dzieciakom do grania w gierki z wykorzystaniem jakiś akcesoriów typu rakietki, kierownice itp. (dzieciaki 7 i 4 lata)
  • Odpowiedz
@Korandosama

W nintendo nie chodzi o osiągi tylko o grywalnosc. Zawsze tak było. Marka ma 136 lat zaczynała od produkcji kart do gry, w 1978 wyprodukowali swoj pierwszy automat do gier, a od 1981 produkuje gry i od 1983 konsole.

To nie jakis moloch jak sony czy microsoft i niektórzy maja sentyment.

@Sarza01: Nie zawsze, patrz Nintendo 64
  • Odpowiedz
kwestia gustu najwidoczniej, jednemu podoba się FIFA, innemu DOOM. Cóż poradzić.

@Korandosama: Dokładnie tak chociaż fifa to na tyle specyficzna gra, że są ludzie, którzy grają tylko w nią i w żadne inne gry.
  • Odpowiedz