Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jedźcie i nie wracajcie tylko wstydu nie róbcie za granicą bo ludzie z takimi zaburzeniami to co najwyżej będą tam na socjalu siedzieć i żyć z podatków tych znienawidzonych mariuszy z brajton xD
  • Odpowiedz
@fizyk20: Uwierz mi nie ma nic lepszego niz płacenie podatków w innym kraju i świadomość ze Twój czas i pieniądz nie idzie na PIS. Ja to juz robię od kiedy wygrali w 2015 i świadomość ze mój czas za biurkiem w pracy nie Idze na 500+ czy wille Obajtka jest jak miód na moje serce.
  • Odpowiedz
  • 5
@pasczakk: Właśnie Portugalia wysunęła się na prowadzenie w opcjach, które rozważam. Szwajcaria też wydaje się być dobrym miejscem do życia, tylko jest droga, a ja już pracuję zdalnie dla zagranicy i nie mogę za bardzo liczyć na dalszy wzrost zarobków, więc to by mi mocno obniżyło standard życia. Rozważałem też Nową Zelandię, ale daleko i prawdopodobnie musiałbym zmienić pracę na jakąś na miejscu, co też nie jest idealne.
  • Odpowiedz
  • 10
@Intec18: Niestety obawiam się, że masz rację. Zacząłem postrzegać pisowców podobnie jak płaskoziemców - podobna plemienna mentalność, a wszystko co przeczy ich światopoglądowi to na pewno kłamstwa przeciwnej strony ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@fizyk20 też rozważałem Szwajcarię, ale pracowałem z niemieckojęzycznymi. I prawda jest taka, że dla nich zawsze będziesz pod człowiekiem. Taka mają mentalność. Poza tym Szwajcarzy są strasznie zamknięta grupą- kilku poznałem. Pracowałem z nimi 18mscy na projekcie w Berlinie. Żaden się nie asymilował poza niemieckojęzycznych kolegów. ¯_(ツ)_/¯

W Portugalii jest wszystko co trzeba. Szybki internet, ładna pogoda, pozytywni ludzie, pycha jedzenie. Chociaż mają najbliższą Polsce mentalność z zachodnich krajów (
  • Odpowiedz
  • 14
@patykiem_pisane: Wygrana Trzaskowskiego oznaczałaby przynajmniej szansę na rozliczenie tych wałów z 2015-2023. A tak to ta szansa przepadła i Polska zmierza szybkim krokiem w kierunku państwa mafijnego ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@pasczakk: Mam kuzyna i znajomych, którzy wyprowadzili się do Szwajcarii już kilka lat temu i bardzo ją chwalą, dlatego cały czas trochę kusi, zwłaszcza że byłem tam kilka razy i kraj naprawdę piękny. Ale koszty życia jednak mocno odstraszają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 6
@ArekMaupa: Po pierwsze: a dochodzi? Bo z tego co wiem, taka prawica jak polska jest tam dalej raczej na marginesie, a rządzi u nich centroprawica, przynajmniej z nazwy.
A po drugie: to nie prawica jest dla mnie problemem. Nie jestem jakimś zaciekłym lewakiem, rząd prawicowy sam w sobie by mi jakoś strasznie nie przeszkadzał. Przeszkadzają mi mafie udające partie i ich bezkarność, a to się zapowiada w Polsce.
  • Odpowiedz
@fizyk20: ja decezyje podjąłem po pierwszej turze. Nie wiem jak tyle osób mogło głosować na Brauna i Nawrockiego. Cały czas wahałem się czy przyjąć ofertę pracy za granicą, ale już się nie zastanawiam.
  • Odpowiedz