Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
dodaje do obserwowanych i co tydzień będę sprawdzać stan zamieszkania. Polaczek dotrzyma obietnicy czy nie? Jak coś to rodzice szukają kogoś na magazyn pod Berlinem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Nikczemny_Pomidor: Akurat pracy nie szukam, to niestety wakatu im nie zapełnię. Już i tak pracuję zdalnie dla zagranicy, więc w tej kwestii nic się nie musi zmienić (przynajmniej przy wyprowadzce do krajów, które nie wymagają zatrudnienia na
  • Odpowiedz
  • 0
Z tego, co wypisują tacy jak ty, to zdaje się, że Wam "wstyd być Polakiem" niezależnie od okoliczności. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Mr--A-Veed: E, nie. Gdyby trochę więcej niż połowa tego narodu wykazywała jakieś przejawy myślenia, to by nie było wstyd. No ale jesteśmy, gdzie jesteśmy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Krupier: @atreus-bogwojny Tak całkowicie szczerze, to kurde nie chce mi się wyjeżdżać xD Dużo logistyki do ogarnięcia, duże koszty, będę musiał sprzedać mieszkanie, które chciałem mieć jako zabezpieczenie na emeryturę... no ale kurde nie zdzierżę pisowców u władzy po raz kolejny. Dalej potulnie płacić podatki w Polsce, to dawać milczące przyzwolenie na to, co oni o----------ą.

Swoją drogą, już raz myślałem o wyjeździe, po zwycięstwie PiSu w 2015. Nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@highsky: Za kilka tygodni to nie, bo to wszystko zajmie trochę dłużej. Ale za kilka miesięcy, spoko.

Ewentualnie już teraz mogę zdać relację zza granicy, bo akurat jestem poza krajem, tylko że to urlop, a nie emigracja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No zobaczymy kto będzie się śmiał jak PiS wyprowadzi was z Uni i zrobi wam drugą Białoruś xD

@Wraczek: będą wtedy kwiczeć, że złe lewaki z unii już im pieniążków nie dają za to że nie są w UE
  • Odpowiedz
@fizyk20: Szczerze mam podobny plan. Wstępnie chcę popracować z innych miejsc na świecie (na początek chyba Filipiny). Cała bliższa rodzina i tak już siedzi w Norwegii, więc nawet jakby się uprzeć to mogę się tam przenieść od ręki i mieć pełne wsparcie na miejscu. Problem z Norwegią tylko taki, że zarabiam na własny rachunek, a różnica cenowa i podatkowa w praktyce obniżyłaby mi trochę poziom życia. Z drugiej strony chociaż
  • Odpowiedz