Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak ludzie 35+ bez ślubu mówią na swoje drugie połówki? Chłopak i dziewczyna? Chyba już nie pasuje. Partner i partnerka? Jakoś dziwnie brzmi. Z kolei konkubent i konkubina wieje patolą.

#pytanie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
"Moja x" gdzie X to imie. Wtedy nawet bedac w nowym towrzystwie czy teztam, gdize nie znaja mni dobrze, od razu wiadomo ze chodzi o moja kobiete.
Partner to jest w biznesie. A nie w zwiazku xd
  • Odpowiedz
Z kolei konkubent i konkubina wieje patolą.

@mirko_anonim: konkubinator, jak to dumnie brzmi
Jedyna honorowa opcja dla chłopa w 21 wieku,
Który szanuje siebie i swoje zasoby przed utratą wobec obcej baby, tymczasowa konkubina
  • Odpowiedz
ughh i po tym pewnie miesiac bez seksu? xd to dla mnei zawsze się kojarzy jakoś negatywnie xd Zwykle to słowo słyszę w jakichsrozprawach sądowych, czy jak facet leje żonę i w tv trąbią.

@smallboobslover: widzę ładnie zaprogramowali.
Żeby tylko brać ślubu i potem rozwody.
Bo to interes dla państwa.

Konkubinat to jedyna sensowna droga dla chłopa z rozsądkiem i honorem w 21 wieku co się szanuje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Lubię nazywać rzeczy po imieniu wiec mówię konkubina. Można powiedzieć, że aktywnie działam na rzecz normalizacji tego słowa, co czasami wywołuje nieuzasadnione zesrańsko np. Anetek z HR gdy stosuję je w formularzach. Przykro mi ale partnerkę to ja mogę mieć podczas gry w tenisa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

- Mój ukochany, Moja ukochana.
- Moja żona, mój mąż =>to opcja dla tych, którzy odkryli, że jest coś takiego wspaniałego jak ślub humanistyczny - jedyny ślub dla osób z RIGCZem. I wojna damsko męska ma tu najmniejsze znaczenie. Zwyczajnie jako libertarianin jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek ingerencji państwa w związki w tym zajmowanie się ślubami. A jako agnostyk, nie widzę żadnego sensu w ślubach religijnych (dowolnej religii).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to po prostu kolejny ciemny zakamarek w języku polskim.

Mimo całej skomplikowalności języka, jest takich zakamarków wiele.

Np. formy żeńskie zawodów, ale też niektóre męskie (np. przedszkolanka -> ??? przedszkolak?!)
Np. zwrot "mamo", "tato" do
  • Odpowiedz