Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy pensja 6k na reke w wieku 23 lat to jest duzo, malo czy srednio? Tak patrzac zupelnie realnie, nie na standardy wykopowe, bo tu kazdy ma po 15k. Ja mam wrazenie ze zarabiam malo, z kolei znajomi mowia mi ze spoko kasa.
#pracbaza #korposwiat #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: dla tych od +15k zawsze będzie mało. Ale realnie to jest kwota bardzo spoko jak na tak młody wiek. Idzie wyżyć. Oczywiście jak, to definiuje Twoja sytuacja mieszkaniowa ;)
Ciśnij!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to zależy. Napiszę tylko, że we wszelkiego rodzaju służbach (wojsko, policja, straż pożarna itp.) te 6k na rękę jest pensją minimalną.
Wyobraź sobie teraz, że osiemnastoletni dzieciak z wykształceniem zawodowym idzie do wojska i na wejściu ma 6k miesięcznie na rękę. A do tego dochodzi masa dodatków.
  • Odpowiedz
@ka-lol: tu znowu trzeba napisać "to zależy".
Bo o ile w zmechu, czy w warszawskiej prewencji jest dużo wakatów, tak na ciepłych posadkach w bazach lotniczych i małych komisariatach w Polsce gminnej takich problemów nie ma.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to zależy niby więcej niż większość ludu, a i tak mało jak masz ambicje. Mi z każdym kaflem więcej, wpadało więcej zapału do robienia rzeczy na boku i rozwoju biznesów, były miesiące co miałem po 15-20k kosztem czasu oczywiście, 90% ludzi to szaraki co zyją tylko etatem i taki hajs to marzenie
  • Odpowiedz
Bo o ile w zmechu, czy w warszawskiej prewencji jest dużo wakatów, tak na ciepłych posadkach w bazach lotniczych i małych komisariatach w Polsce gminnej takich problemów nie ma

@Jefrjeitor: Nie, to nie zależy. Liczy się globalny obrazek. A on jasno i klarownie mówi, że jest za mało policjantowi i za dużo wakatów w wojsku.

I tylko w jeden sposób można to zmienić. Tylko potem przyjdą takie Sebki jak ty
  • Odpowiedz
@ka-lol: "że tam się zarabia kokosy za nic."

Tu znowu odpowiedź będzie brzmiała "to zależy".
Bo taki rozpoznawczyk z kdr, który praktycznie nie zjeżdża z poligonów i już po trzydzietce ma problemy ze stawami i kręgosłupem na pewno nie powie, że zarabiał kokosy za nic. Na przeciwległym biegunie będzie wieczny kancelista, meteorolog z wieży lotów itp.
  • Odpowiedz
@Jefrjeitor: znowu piszesz bzdury o "to zależy" xd

Ale wracając do faktów, w wojsku i policji zarabia się za mało, skoro nie mogą znaleźć ludzi na istotne stanowiska.

I twoja idiotyczna argumentacja, że żołnierz na kuchni zarabia tyle, a pilot śmigła być może za mało, pokazuje jedynie skale problemu jaki toczy to państwo.

Masa przemądrzałych, głupio mądrych pajaców ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@ka-lol: "Ale wracając do faktów, w wojsku i policji zarabia się za mało"
To zależy. To już ustaliliśmy.

Co to są te "istotne stanowiska"? xD Powodów dużej liczby vacatów jest wiele. Pajacu xD
  • Odpowiedz