Aktywne Wpisy

#konfitura #samochodza @konfitura_w_akcji
Jeśli nie rozumiecie dlaczego, niektórzy jak ja, nie przepadają za panem konfiturą oraz jego jeszcze bardziej dożartym koleżką i tym czymś, co tam ostatnio pyskuje w filmiku jak nawiedzone, to wyjaśniam.
Mamy ostatni filmik, Wiertnicza 76 w Warszawie.
Widać wyraźnie, że rodzice nie mają tam jak zostawić samochodu bez naginania prawa. Albo muszą zostawić na podjeździe, blokując wyjazd z bramy sąsiada, albo mają tylko wjazd w
Jeśli nie rozumiecie dlaczego, niektórzy jak ja, nie przepadają za panem konfiturą oraz jego jeszcze bardziej dożartym koleżką i tym czymś, co tam ostatnio pyskuje w filmiku jak nawiedzone, to wyjaśniam.
Mamy ostatni filmik, Wiertnicza 76 w Warszawie.
Widać wyraźnie, że rodzice nie mają tam jak zostawić samochodu bez naginania prawa. Albo muszą zostawić na podjeździe, blokując wyjazd z bramy sąsiada, albo mają tylko wjazd w
źródło: obraz
Pobierz
Damianowski +28

Czy pensja 6k na reke w wieku 23 lat to jest duzo, malo czy srednio? Tak patrzac zupelnie realnie, nie na standardy wykopowe, bo tu kazdy ma po 15k. Ja mam wrazenie ze zarabiam malo, z kolei znajomi mowia mi ze spoko kasa.
#pracbaza #korposwiat #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Ciśnij!
Wyobraź sobie teraz, że osiemnastoletni dzieciak z wykształceniem zawodowym idzie do wojska i na wejściu ma 6k miesięcznie na rękę. A do tego dochodzi masa dodatków.
@Jefrjeitor: mimo wszystko to za mało, bo zarówno w policji jak i w wojsku chętnych nie ma :0
Bo o ile w zmechu, czy w warszawskiej prewencji jest dużo wakatów, tak na ciepłych posadkach w bazach lotniczych i małych komisariatach w Polsce gminnej takich problemów nie ma.
realnie - bardzo dobrze, chyba że liczysz w tym z 50 nadgodzin, w tym wieku tak o oszczędzaniu i inwestowaniu części
na standardy wykopu- grubo poniżej minimum egzystencji,
@Jefrjeitor: Nie, to nie zależy. Liczy się globalny obrazek. A on jasno i klarownie mówi, że jest za mało policjantowi i za dużo wakatów w wojsku.
I tylko w jeden sposób można to zmienić. Tylko potem przyjdą takie Sebki jak ty
Tu znowu odpowiedź będzie brzmiała "to zależy".
Bo taki rozpoznawczyk z kdr, który praktycznie nie zjeżdża z poligonów i już po trzydzietce ma problemy ze stawami i kręgosłupem na pewno nie powie, że zarabiał kokosy za nic. Na przeciwległym biegunie będzie wieczny kancelista, meteorolog z wieży lotów itp.
Ale wracając do faktów, w wojsku i policji zarabia się za mało, skoro nie mogą znaleźć ludzi na istotne stanowiska.
I twoja idiotyczna argumentacja, że żołnierz na kuchni zarabia tyle, a pilot śmigła być może za mało, pokazuje jedynie skale problemu jaki toczy to państwo.
Masa przemądrzałych, głupio mądrych pajaców ¯\(ツ)/¯
To zależy. To już ustaliliśmy.
Co to są te "istotne stanowiska"? xD Powodów dużej liczby vacatów jest wiele. Pajacu xD