Aktywne Wpisy

wfyokyga +39
Kusi mnie ten barking bread, odbiłem się 2 razy po 1 odcinku i dalej się nie chciało oglądać. Trzeba chyba będzie dać 3 szanse i ostatniom
źródło: temp_file4251944129250244986
Pobierz
PepeSmutnyJest +34
Nie ma na świecie nic gorszego niż szlauf z dzieckiem który szuka faceta xD pokochasz jak swoje xD ciebie szmato, nawet matka własna nie kochała, to jak ma cie facet pokochać i jeszcze twojego bękarta xD kazdy facet który ma godność nie będzie wychowywał cudzego bachora. Szanujmy się panowie. #zwiazki #blackpill

Jak obecnie wygląda sprawa emigracji zarobkowej do krajów Europy Zachodniej? W tym roku pisałem maturę, myślę o tym by w przyszłości wyemigrować z Polski, ale nie chciałbym migrować typowo przez agencję do najprostszych prac, tylko przeprowadzić się na stałe, znaleźć dobrą prace i tam zamieszkać. Najbliższe kilka lat chciałbym spędzić na zdobyciu wykształcenia i nauce języka. Biorę pod uwagę kraje takie jak Niemcy, Norwegia, UK, Irlandia, Holandia. Myślałem nad studiowaniem automatyki i robotyki lub elektrotechniki, w Polsce z tego co słyszałem nie są one przyszłościowe i chciałbym zapytać jak to wygląda w tych krajach, może są jakieś inne kierunki warte uwagi(medycyna odpada, nie byłbym w stanie się w tym odnaleźć). Chciałbym też zapytać o podejście obcokrajowców do polskich imigrantów, spotkałem się z różnymi opiniami na ten temat, czy ta niechęć i ksenofobia w stosunku do Polaków jest aż tak widoczna? Czy według Was taka strategia w 2025 roku ma jakikolwiek sens?
#emigracja #studia #praca #niemcy #holandia #norwegia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: najwięcej sensu ma ukończenie edukacji za granicą. Ale studiowanie nie ma zbyt dużo sensu obecnie. Nie ważne jaki kierunek po studiach ma problemy ze znalezieniem pracy.
Zdecydowanie poleciłbym zdobycie zawodu w Niemczech. W czasie nauki zawodu dostajesz pieniądze
Poniżej lista zarobków bezpośrednio po
No przeciez w jakichs 80% przypadkow ta porada jest tak zla, ze nawet nie przychodzi mi do glowy zadne blyskotliwe porownanie czy pomysl jak to podsumowac bez uzycia hurtowych ilosci wulgaryzmow.
To o czym piszesz, czyli ausbildung w DE ma zastosowanie w wielu sytuacjach, ktorych jest
No pewnie, ze po studiach ciezko o prace, jesli poza dyplomem nie masz nic do zaoferowania, ale to wciaz duzo lepsze kwalfikacje niz ksztalcenie zawodowe i dajace duzo lepsze zarobki.
@NexciaK: przed 2018 może przyznałbym Ci rację. Czasy się zmieniły i ausbildung ma jeszcze większą rację bytu.
@mirko_anonim: Kto ci tak powiedział?
Robisz takie studia powiedzmy na AGH i z miejsca idziesz do pracy w którymś korpo na juniora w IT.