Wpis z mikrobloga

29 022,85 - 21,10 = 29 001,75

W ramach przygotowań do maratonu start w półmaratonie. Z ciekawości pobiegłem na czas przewidywany przez Garmin. Wydawał mi się z kosmosu. Byłem ciekawy kiedy się poddam. No ale się nie poddałem. Garminek nie kłamał. Po półtora roku biegania na moim drugim półmaratonie przekraczam granice 1:30

Waga 89
Wzost 191
Buty Adizero Evo sl
Przed startem mieszanka SIS go energy+ bcaa Gold Standart i 500mg L-karatyny.
W czasie biegu woda na stacjach i dwa żele beta fuel 8km i go energy z kofeina 15km. Oba od SiS.
Udało mi się cały bieg zrobić na plecach mocniejszego zawodnika co miało duży wpływ na wynik.
Niestety będzie pożegnanie z paznokciem. Nie ułatwi to startu za tydzień w maratonie.
Dzięki za wasze relacje. To duża dawka motywacji. Bieg dedykuje @enron i mojej żonie ale bardziej enron

#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem #maraton

Skrypt | Statystyki
Simpleco - 29 022,85 - 21,10 = 29 001,75

W ramach przygotowań do maratonu start w pó...

źródło: 1000089591

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Simpleco Szacun, rewelacyjny wynik! Zazdraszczam formy i determinacji, bo polecieć taki czas to już naprawdę nie są przelewki ()
  • Odpowiedz
  • 3
@enron: 3:15 Garmin tyle pokazuje ale celuje w 3:30. Jeśli paznokieć pozwoli to spróbuję coś ponad, ale słabo to na razie wygląda. Za często buty wymieniałem i mam za delikatne stópki ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Simpleco Czy te żele i pozostałe ulumulu wpływają w znaczący sposób na twoją wydolność/wyniki? Pytam z ciekawości, sam biegam bliżej 5 min/h a przed biegiem napije się wody albo i nie i tak lecę i ostatnio zaczęło mnie to zastanawiać na ile może to poprawić wynik
  • Odpowiedz
  • 1
@PrzyczajonaMamba: tak. uważam, że znacząco wpływają na mój wynik. Czuję skoki mocy, ale nie mogę przyjmować tego w dużych ilościach, bo mam słaby żołądek i szybką przemianę materii. Polecam przyjmować zawsze przed stacją z wodą aby to popić i testować przed startem co i jak na ciebie działa
  • Odpowiedz
P------y wynik, ja w swoim czasie dość dużo biegałem, a i tak nie dałem rady zejść do 1:45, co było moim celem.
  • Odpowiedz
@Simpleco jak zaczynałeś to z jakim czasie?
Mega wynik, sam biegam i ostatnio otarłem się o 1:50 i byłem mega szczęśliwy. Na maraton nie czuje że bym się porwał
  • Odpowiedz
  • 0
@Simpleco nie. Po prostu to śmieszne. To tak jakby się chwalic, że na rowerze elektryku zrobiłeś 200km. Mimo wszystko jeśli to dla ciebie sukces to gratuluję.
  • Odpowiedz
  • 2
@Arseri: dziękuję. Staram się być po prostu transparentny. Tajemnica poliszynela jest ze wiele osób o dużych zasięgach w social mediach pomija ten aspekt przygotowań, ale czułbym się źle nie wspominając o tym przy moich startach gdy wiem ile mi to pomaga
  • Odpowiedz